Trenutno pregledavate Vodič za pizzu

Vodič za pizzu

image_pdfimage_print

Svi volimo obiteljsku večer pizze kada svi sudjelujemo u izradi ili hvalimo obiteljskog pizza majstora iz fotelje. Bilo kako bilo, toliko je mogućnosti i različitih načina kako napraviti pizzu, zato zavrnimo ruke i usudimo se testirati. Izaberite nešto novo, dodajte smokvu i brie sir ili marinirajte tanko narezane tikvice i gljive, kratko ih popržite i dodajte na pečenu pizzu ili pomiješajte tanko narezanu pečenu papriku i feta sir. Igrajte se s omiljenim povrćem, ali usudite se staviti i voće, rezultati bi vas mogli ostaviti bez teksta. Najbolja stvar kod domaće pizze je da možete samo na dio pizze staviti sastojke koje ste oduvijek željeli probati, a nikad se niste usudili.

Najbolja pizza kreće izradom domaćeg tijesta, a mi vam donosimo nekoliko totalno različitih recepata u nastavku

Umak

  • Jedan recept – kako bi vam svaki put ispao odličan donosimo točan omjer  sastojaka za dvije pizze

 

Sada ide dio koji svatko prilagođava po svojim željama. Naši savjeti su da uvijek započnete s gljivama i povrćem, ako volite tikvice uvijek je dobro ispeći ih prije kako ne bi pustile previše tekućine. Kako bi se povrće savršeno ispeklo najbolje je da bude tanko narezano. Pazite na omjer slanih namirnica, ako je sir slaniji nemojte da budu i masline, a kapare isti tako ocijedite prije nego što ih stavite. Kao što smo već napisali probajte ispeći tijesto, gljive i sir zajedno, a naknadno dodati povrće ili omiljeni narezak. Parmezan je također izvrstan dodatak ako koristite samo jednu ili dvije vrste sira. Igrajte se s teksturama sira, probajte i skutu i svježi sir, nećete požaliti.

Na kraju vam možemo poželjeti samo dobar tek i zagrlite svoje najdraže češće!

×

Košarica