Trenutno pregledavate Tijesto za pizzu

Tijesto za pizzu

image_pdfimage_print

Klasično tijesto za pizzu koje se diže sat vremena. Bez dobrog tijesta nema dobre pizze složit ćemo se, a razvaljati ga možete proizvoljno, zavisno o tome volite li tanje ili deblje tijesto.

Sastojci: 

  • 25 grama kvasca
  • 500 ml vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 2 žličice meda ili šećera
  • 600 grama brašna
  • maslinovo ulje i brašno za pečenje

 

Upute: 

  1. Sastavite Ankarsrum s valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
  2. Otopiti kvasac u mlakoj vodi.
  3. Dodajte sve sastojke i izradite glatko tijesto oko pet minuta.
  4. Tijesto namazati s malo ulja, pokriti poklopcem i ostaviti da se udvostruči, oko sat vremena.
  5. Zagrijte pećnicu na 230°C i umetnite ploču za pećnicu.(ako nemate ploču, stavite tijesto u pleh i preskočite ovaj korak)
  6. Tijesto podijelite na dva dijela. Dijele po komade oblikujte u pizzu lagano povlačeći i pritiskajući tijesto prstima.
  7. Pizzu stavite na papir za pečenje, dodajte umak i nadjev.
  8. Pecite u sredini pećnice 15-20 minuta ili dok pizza ne dobije boju.

 

Recept preuzet s ankarsrum.com

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica