Trenutno pregledavate Tijesto za pizzu

    Tijesto za pizzu

    image_pdfimage_print

    Klasično tijesto za pizzu koje se diže sat vremena. Bez dobrog tijesta nema dobre pizze složit ćemo se, a razvaljati ga možete proizvoljno, zavisno o tome volite li tanje ili deblje tijesto.

    Sastojci: 

    • 25 grama kvasca
    • 500 ml vode
    • 1 žlica maslinovog ulja
    • 1 žlica soli
    • 2 žličice meda ili šećera
    • 600 grama brašna
    • maslinovo ulje i brašno za pečenje

     

    Upute: 

    1. Sastavite Ankarsrum s valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
    2. Otopiti kvasac u mlakoj vodi.
    3. Dodajte sve sastojke i izradite glatko tijesto oko pet minuta.
    4. Tijesto namazati s malo ulja, pokriti poklopcem i ostaviti da se udvostruči, oko sat vremena.
    5. Zagrijte pećnicu na 230°C i umetnite ploču za pećnicu.(ako nemate ploču, stavite tijesto u pleh i preskočite ovaj korak)
    6. Tijesto podijelite na dva dijela. Dijele po komade oblikujte u pizzu lagano povlačeći i pritiskajući tijesto prstima.
    7. Pizzu stavite na papir za pečenje, dodajte umak i nadjev.
    8. Pecite u sredini pećnice 15-20 minuta ili dok pizza ne dobije boju.

     

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica