Klasično tijesto za pizzu koje se diže sat vremena. Bez dobrog tijesta nema dobre pizze složit ćemo se, a razvaljati ga možete proizvoljno, zavisno o tome volite li tanje ili deblje tijesto.
Sastojci:
- 25 grama kvasca
- 500 ml vode
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica soli
- 2 žličice meda ili šećera
- 600 grama brašna
- maslinovo ulje i brašno za pečenje
Upute:
- Sastavite Ankarsrum s valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
- Otopiti kvasac u mlakoj vodi.
- Dodajte sve sastojke i izradite glatko tijesto oko pet minuta.
- Tijesto namazati s malo ulja, pokriti poklopcem i ostaviti da se udvostruči, oko sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 230°C i umetnite ploču za pećnicu.(ako nemate ploču, stavite tijesto u pleh i preskočite ovaj korak)
- Tijesto podijelite na dva dijela. Dijele po komade oblikujte u pizzu lagano povlačeći i pritiskajući tijesto prstima.
- Pizzu stavite na papir za pečenje, dodajte umak i nadjev.
- Pecite u sredini pećnice 15-20 minuta ili dok pizza ne dobije boju.
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
-
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM Assistent Original AKM6230 kuhinjski robot (ocean plava)
-
781,74 € (5.890,02 kn)
već od 65.08 eur. mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM Assistent Original AKM6230 kuhinjski robot (royal plava)
-
781,74 € (5.890,02 kn)
već od 65.08 eur. mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM Assistent Original AKM6230 kuhinjski robot (siva)
-
781,74 € (5.890,02 kn)
već od 65.08 eur. mjesečno
- Dodaj u košaricu