Trenutno pregledavate Tijesto za pizzu bez glutena

Tijesto za pizzu bez glutena

Tijesto za pizzu bez glutena s ovim receptom bit će gotovo u trenu. Pokušajte napravit verziju ovog najpopularnijeg jela na svijetu u “zdravijoj verziji”.  Na tijesto stavite umak od rajčice i svoje omiljene sastojke. 
 
Sastojci:
 
▪ 0,5 vrećica suhog pekarskog kvasca
▪ 100 ml vode
▪ 200 g rižinog brašna
▪ 4 g soli
▪ 1 žličica origana
▪ 35 ml ulja
 
Upute:
1. Dodajte kvasac u 100 ml vode i miješajte vilicom dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se odmori 10 minuta.
2. U zdjelu stavite nastavak za tijesto i dodajte brašno, sol, origano, ulje i otopljeni kvasac. Uključite Magimix i pustite 30 sekundi dok se tijesto ne oblikuje u kuglu.
3. Pobrašnjenim rukama prebacite tijesto u veliku zdjelu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se diže otprilike 30 minuta. Na kraju prvog dizanja, lagano s par laganih udarca zaustavite dizanje. Oklagijom razvaljajte tijesto pa ga prebacite u pleh koji ste malo nauljili ili obložili papirom za pečenje.
4. Tijesto rastanjite prstima da se razvuče, pa ostavite da se diže još 30 minuta. Tijesto za pizzu je tada spremno za upotrebu.
Recept preuzet s magimix.com.
×
×

Košarica