Enzita Kitchen Studio

Imamo najveću prezentacijsku kuhinju za koju znamo. Ako netko ima veću – javite nam! 🙂 U njoj možete potpuno uživati u raznim radionicama koje organiziramo. Izaberi svoju radionicu, prijavi se i – uživaj.

Mi našu kuhinju također i iznajmljujemo. Budući da se svima sviđa, ne možemo ju zadržati samo za sebe.
Kuhinja je polukružnog tlocrta, tako da našim klijentima omogućava maksimalnu iskoristivost prostora.
Opremljena je s  devet mobilnih kuhinjskih jednica i glavnim otokom. U kuhinji se nalaze projektor, platno, ozvučenje i sklopive stolice koji u trenu prostor kuhinje pretvore u dvoranu za predavanje.

S nama surađjuju brojni chefovi, blogeri ali i agencije koje prostor kuhinje koriste kao studio za snimanje reklama, video klipova za različite potrebe i brojne druge stvari.
Ukoliko imate bilo kakvih upita vezano za našu kuhinju, slobodno nam se obratite i provjerite sve što vas zanima.

 

#Kuhinja_za_najam
#Kuhinja_za_team_building
#Kuhinja_za_radionice
#Kuhinja_za_sve

Kontakt:
marija@enzita.hr
+385 95 87 23 29 0

MUZEJ U LONCU – 19. lipnja 2019. u 11 sati

RADIONICA JE BESPLATNA ZA SVE POSJETITELJE
Mjesto održavanja: ENZITA KITCHEN STUDIO, Av. Dubrovnik 15, paviljon 14A
Vrijeme održavanja: 19. lipnja 2019. u 11 sati

Enzita Kitchen Studio u suradnji s Gradskim muzejem Požega kreće u novu avanturu. Muzej u loncu jedinstven je projekt koji kroz tradicijsku prehranu Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema godinama pomno istražuje, dokumentira i na jedinstven način predstavlja vrlo vrijednu, zaboravljenu i nedovoljno poznatu nematerijalnu kulturnu baštinu istočne Hrvatske.

Nizom aktivnosti, od bloga, izložbi, degustacija i cooking show-ova, preko dokumentarnih filmova i predavanja, pa sve do suradnje sa školama, proizvođačima domaće hrane, ugostiteljima i turističkim djelatnicima, ova neobična riznica prošlosti i običaja nastoji razbiti predrasude javnosti da je prehrana istočne Hrvatske nemaštovita, jednolična i nezdrava, odnosno da se zasniva uglavnom na mesu i suhomesnatim svinjskim proizvodima. Otkrivajući zaboravljene domaće i ekološke namirnice te filozofiju recikliranja namirnica, Muzej u loncu nastoji upozoriti javnost na gastronomske i turističke potencijale zaboravljenih jela i njihovu primjenjivost danas u svakodnevnom životu. 

Ali, ono što je najvažnije, projekt je kroz zaboravljena i nedovoljno poznata jela pronašao jedinstven način interpretacije životnih, radnih i godišnjih običaja sela, grada i plemstva te zanimljivih turbulentnih povijesnih zbivanja na ovim područjima. Muzej u loncu egzotične okuse i mirise gostima i posjetiteljima nudi u svojoj neobičnoj kuharici, virtualnom muzeju, ekskluzivnoj istoimenoj monografiji, ali i na tanjuru u restoranima. I, konačno, došli smo do početka novog života projekta u Zagrebu, u kuhinji Enzita Kitchen Studija. U ovom interaktivnom kuharskom prostoru, zaživjet će brojni recepti kroz pokazne i praktične radionice, prezentacije, predavanja itd. No, svaki recept, svako jelo i svako druženje s Muzejom u loncu bit će protkano pričama o hrani, o ljudima koji su je kuhali, a kuhaju i danas, o onima koji su je jeli, a jedu i danas, te o značaju hrane u zanimljivim individualnim pričama otkrivenim etnološkim istraživanjima. 

Za inicijativu i nastojanja Muzeja u loncu, Gradski muzej Požega u čijem je okrilju nastao projekt, dobio je turističku nagradu zlatni „Simply the best, Way of Croatia“, a autorica projekta, Maja Žebčević Matić, Godišnju nagradu Hrvatske turističke zajednice „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“. Sinergija kojom je Muzej u loncu u humanitarnoj akciji, istraživanju, izložbi, dokumentarnim filmom i monografiji s kuharicom, povezao 16 muzeja istočne Hrvatske, nagrađena je posebnim priznanjem Hrvatskog muzejskog društva, te međunarodnom nominacijom za nagradu „Živa“, Slavenskog foruma kulture.

×

Košarica