Facebook Pixel code

Enzita Kitchen Studio

Imamo najveću prezentacijsku kuhinju za koju znamo. Ako netko ima veću – javite nam! 🙂 U njoj možete potpuno uživati u raznim radionicama koje organiziramo.

Mi našu kuhinju također i iznajmljujemo. Budući da se svima sviđa, ne možemo je zadržati samo za sebe.
Kuhinja je polukružnog tlocrta, tako da našim klijentima omogućuje maksimalnu iskoristivost prostora.
Opremljena je s  devet mobilnih kuhinjskih jednica i glavnim otokom te je pogodna za kuharske i slastičarske radionice, master class tečajeve i sve druge edukativne ili zabavne aktivnosti vezane uz hranu. 

Posebna ponuda Enzita Kitchen Studija su kulinarski team buildinzi. Prostor i oprema jednostavno se prilagođavaju manjim ili većim timovima koji svoj poslovni uspjeh žele sami skuhati. Svakom klijentu pristupamo individualno, jer svaki tim ima svoj karakter. Potrebno nam je samo nekoliko informacija da složimo odličnu ponudu koja će biti po mjeri vašeg tima, a dobro druženje uz pripremu hrane jamči povezivanje tima na potpuno novoj razini. Kulinarski team building pravi je recept za uspjeh!

U kuhinji se nalaze projektor, platno, ozvučenje i sklopive stolice koji u trenu prostor kuhinje pretvore u dvoranu za predavanje.

S nama surađuju brojni chefovi, blogeri, tvrtke ali i agencije koje u Enzita Kitchen Studiju snimaju svoje promotivne foto i video materijale te kreiraju sadržaje u prostoru koji im na dohvat ruke nudi svu potrebnu opremu i pribor za pripremu hrane te serviranje (i konzumaciju).
Ukoliko imate bilo kakvih upita vezano za našu kuhinju, slobodno nam se obratite i provjerite sve što vas zanima.

 

Kontakt:

 kitchenstudio@enzita.hr

+385 99 815 9052


                                                                                  
                                                                                             
                                                                                           

RADIONICA & VEČERA: Plant-based kuhanje u paru, 22.7.2020.

RADIONICA & VEČERA: Plant-based kuhanje u paru, 22.7.2020.

Datum: 22.7.2020.
Vrijeme: 18 – 21h
Lokacija: Enzita Kitchen Studio, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a

Prijave: ulaznicu možete kupiti do 21.7.2020. do 13 sati
Cijena: 399,00 kn

~~~~~

Dragi naši polaznici i ljubitelji kulinarskih specijaliteta,

željeli bismo vam skrenuti pozornost na malo vedrije teme, a što je život bez dobre hrane, zar ne? Vremena su takva da kuhanja i druženja nikada dosta! A ljeto je najbolje za to. Šarenilo boja, raznovrsnost namirnica i okusa vuku te ka kuhanju!

Nedostaje nam ta pozitivna energija i radost koja pršti Enzita Kitchen Studijem kada se u njemu spremaju divni kulinarski specijaliteti. Zato smo pripremili za vas još jednu izvrsnu Plant-based radionicu i večeru koja vam se dosad pokazala najzanimljivijom.

Matei Negovetić iz priče Plant-based Full of Taste, pravi znalac kojem je ova tema u malom prstu, osmislio je za vas jednu ukusnu i cjelovitu plant-based večeru. Ukoliko vam se takav tip prehrane oduvijek činio sjajnom idejom, ali niste znali odakle započeti. Ne brinite, na pravom ste mjestu!

Čak i ako niste čuli za za plant-based prehranu, nema veze! Matei će se pobrinuti da iz prve ruke saznate što više o takvom načinu prehrane. Na temelju njegovog iskustva, moći ćete čuti sve pozitivne promjene koje je osjetio prilikom prelaska na plant-Fbased prehranu. Odgovorit će vam na sva vaša pitanja, pružiti korisne savjete i podijeliti potrebne tehnike. Namirnice biljnog podrijetla više vam neće biti nepoznanica, a možda se i sami okušate u vlastitim kreacijama.

Kako će izgledati RADIONICA & VEČERA: Plant – based kuhanje u paru?

Na početku radionice upoznat ćete se s ključnim principima plant-based kuhanja. Da, malo ćete i učiti 🙂, a zatim slijedi kuhanje od A-Ž, što bi značilo da ćete prema zadanim receptima napraviti jedan kompletan obrok. Na kraju ćete imati priliku sve to primijeniti i prokomentirati uz zajedničku večeru u ugodnoj atmosferi. Zatim sve stečene vještine i doživljaje ponijeti kući kako plant-based kreacije ne bi samo ostale unutar naša četiri zida.

Konkretan jelovnik, koji ćete moći pripremiti i za neku od svojih budućih prigoda, sastoji se od tri slijeda:

 • ratatouille iz pećnice s rižom (predjelo)
 • pastirska pita s lećom i povrćem (glavno jelo)
 • crumble od voća s domaćim sladoledom (desert)

Radionica je namijenjena svima koji su znatiželjni u vezi plant-based prehrane. Sve što vas zanima – pitat ćete, sve što ne znate – naučit ćete, sve što znate – primijenit ćete. Zato, ako želite probati neka nove kombinacije jela i stjecati nove navike, prijavite se! Broj mjesta je ograničen.

Napomena – COVID 19

Enzita Kitchen Studio jedva čeka neka nova lica, dobru atmosferu, edukativno kuhanje, a sve to je nezamislivo bez vas. Moramo vas paziti i maziti, a kako i inače brinemo jedni o drugima, bitno nam je da se svi skupa pridržavamo općepoznatih preporuka.

Prije izvođenja svake radionice provodi se dezinfekcija kompletnog Enzita Kitchen Studija, a iako je prostor prostran i dovoljno prozračan, prilikom ulaska u isti trebalo bi se zaštiti maskom i dezinficirati ruke.

Svi se prilagođavamo na ove nemile promjene, no baš zato, mi ćemo se potruditi da ih ne osjetite previše. Unaprijed zahvaljujemo na vašem razumijevanju i strpljenju. Veselimo se vašem dolasku! 🙂

399,00 kn

Radionica: Plant based ručak, 17.6.2020.

Lokacija: Enzita Kitchen Studio, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a

Datum: 17.6.2020.

Vrijeme: 18 – 21h

Enzita Kitchen Studio nastavlja s radom i donosi vam novu radionicu na temu biljne prehrane. Voditelj radionice, Matei Negovetić, ovoga puta donosi nove ideje!

Kulinarska radionica koja ne ostavlja nikog ravnodušnim, koja svakog tjera na promišljanje. Okusi, mirisi, strukture, kombinacije namirnica s kojima ćeš se susresti ulazak su u svijet plant – based prehrane u kojem je sve dopušteno.

Kako bi uživao u tom svijetu, naučit ćeš:

 • kako nikad ne ostati bez ideje što kuhati za plant – based ručak;
 • kako začinima svako jelo pretvoriti u umjetničko djelo;
 • kako svaka namirnica ima svoje glavno mjesto na tanjuru;
 • kako jednostavno spremiti ukusan, zasitan i bogat plant – based ručak

Na početku radionice upoznajemo se s ključnim principima plant – based kuhanja gdje posebno ima mjesta i za sva vaša pitanja i nedoumice. Krećemo s kuhanjem prema zanimljivim plant – based receptima – dakle, primjena teorije, učenje na greškama, usavršavanje vaših kulinarskih talenata. Na kraju sve kušamo, komentiramo i sve nosimo doma da plant – based kreacije ne ostanu samo unutar četiri zida. U jednoj ruci nosimo hranu doma, u drugoj poklon koji će naći svoje mjesto u kuhinji.

Primjeri jela koja ćemo pripremati su:

– gulaš od gljiva;

– musaka s tofuom;

– okruglice od leća i šampinjona;

– popečci od graška i kvinoje…

Radionica je namijenjena svima kojima je plant – based prehrana zanimljiva, onima koji su počeli koketirati s njom, kao i onima koji su već dulje u vezi s plant – based prehranom. Iskustvo je poželjno, no nije nužno. 

Sve što vas zanima – pitat ćete, sve što ne znate – naučit ćete, sve što znate – primijenit ćete.

Broj mjesta je ograničen, pa osigurajte svoje mjesto kupnjom ulaznice.


350,00 kn

Radionica kuhanja: Plant based ručak 12.3.2020.

Datum: 12.3.2020.
Vrijeme: 18 – 21 h
Lokacija: Enzita Kitchen Studio, Avenija Dubrovnik 15 (Zagrebački velesajam), Paviljon 14a Zagreb
Radionica kuhanja “Plant based ručak” doživljava svoje drugo izdanje u Enzita Kitchen Studiju.
Plant – based prehrana nikad nije bila zabavnija. Toliko likova u jednoj priči – voća, povrća, žitarica, začina, poznatih i malo manje poznatih sastojaka, novih i starih tehnika pripreme. Neki dobivaju glavne uloge, no nitko ne ostaje postrani – nitko nije prilog, svi su jednako važni.
Leća, tofu, batat, ramen i pastirska pita jedva se čekaju upoznati s tobom. Želiš li i ti upoznati glavne likove ove lijepe priče, prijavi se na radionicu na kojoj malo pričamo, puno kuhamo; na kojoj ima mjesta za sve one koji žele saznati i isprobati nešto novo.
Radimo jela koja privlače izgledom, a zadržavaju okusom; jela koja osvajaju svojom jednostavnom kompleksnošću. To su jela koja isprobavamo i prilagođavamo sebi; jela koja kreiramo sami jer znamo da možemo.
Prijavi se, broj mjesta je ograničen.
350,00 kn

Plant-based ručak, 12.2.2020.

Na početku radionice upoznajemo se s ključnim principima plant-based kuhanja gdje posebno ima mjesta i za sva vaša pitanja i nedoumice. Zatim slijedi kuhanje prema zanimljivim plant-based receptima – dakle primjena teorije, učenje na greškama, usavršavanje vaših kulinarskih talenata. 🙂 Na kraju ćemo sve kušati, prokomentirati i ponijeti doma da plant-based kreacije ne ostanu samo unutar naša četiri zida. Također, svaki polaznik dobiva diplomu kao ultimativni dokaz vještina koje posjeduje, a koju može ponosno objesiti na zid svoje kuhinje.
Primjeri jela koja ćemo pripremati su:
 – pita od tofua i povrća;
 – musaka od batata i bulgura;
 – pastirska pita od leće;
 – plant-based gulaš od batata…
Radionica je namijenjena svima onima kojima je plant – based prehrana zanimljiva, onima koji su počeli koketirati s njom, kao i onima koji su već dulje u vezi s plant – based prehranom. Iskustvo je poželjno, no nije nužno. Sve što vas zanima – pitat ćete, sve što ne znate – naučit ćete, sve što znate – primijenit ćete.
Broj mjesta je ograničen, osigurajte svoje mjesto kupnjom ulaznice.
350,00 kn

Kuhanje u paru 14.2.2020.

Što sve ova ulaznica uključuje? 

 • kuharsku radionicu i večeru od tri slijeda za dvije osobe
 • 3 sata zabave i novog iskustva
 • sve namirnice, opremu i pribor za kuhanje 
 • stručno vodstvo
 • ulaznica vrijedi samo za termin 14.2.2020. 

Što se događa u dogovorenom terminu? 

Dolaskom u Enzita Kitchen Studio, dočekat će vas tim koji će vam zaželjeti dobrodošlicu uz šampanjac i jagode sa šlagom. Dovest će vas do vašeg radne jedinice za kojom će vas čekati sve namirnice i recepti. Upoznat ćete se s receptom i zajedno s vašom polovicom razraditi plan pripreme večere. Kroz svaki korak pripreme vodit će vas stručni tim, a nakon pripreme svega, sjest ćete zajedno za stol i u romantičnoj atmosferi večerati ono što ste zajedno skuhali i to prema ovom redoslijedu: 

 1. Predjelo: Tanki kruh (flatbread) s nadjevom od rajčice, luka, mozzarelle i rukole. 
 2. Glavno jelo: Pileća krilca s kestenom ili Kraljevska cvjetača s medom, limunom i češnjakom
 3. Prilog: Krumpir s ricotta sirom
 4. Desert: Čokoladni fudge sa sladoledom. 

Uz svaki slijed degustirat ćete odabrana vina. 

Kada se može iskoristiti ova ulaznica? 

Ulaznica je predviđena za radionicu i večeru na Valentinovo, 14.2.2020. 

Koliko dugo traje radionica s večerom? 

3 sata

Na kojim lokacijama se može iskoristiti ulaznicu? 

Enzita Kitchen Studio nalazi se na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 14 a. Oko paviljona ima parkirališnih mjesta na pretek te se ne morate brinuti za to. Ukoliko dolazite pješice, od najbližeg tramvaja ili autobusa Kitchen Studio je udaljen 3 do 5 minuta. 

Jesu li u cijenu uključeni hrana i piće?
Da. Kompletna večera u tri slijeda s odabranim vinima, šampanjcem i bezalkoholnim pićima. 

Što je najbolje odjenuti?

Možete odjenuti komotniju odjeću jer ćete kuhati (pregače će vas čekati u Kitchen Studiju). Ako nakon večere idete u izlazak, odjenite se prema vlastitoj želji i stilu. 

Što ako bude ružno vrijeme? 

Radionica i večera odvijaju se u zatvorenom i toplom prostoru te vremenske prilike ne utječu na njihovo održavanje. 

Mogu li povesti prijatelje sa sobom? 

Ulaznica vrijedi za 2 osobe koje će zajedno kuhati na jednoj radnoj jedinici. 

Postoji li dobna granica za ovo iskustvo? 

Ne. 

Trebam li još nešto znati?
Ulaznica vrijedi samo za termin 14.2.2020. te je broj mjesta ograničen na ukupno 10 parova. 

Osim što već iz menija možete vidjeti da ćete pripremati prefinu hranu, nemojte se iznenaditi ako se zabavite kao nikada do sada. Obične večere su dosadne, zato se počastite novim oblikom zabave u Enzita Kitchen Studiju. Pa, nek ljubav cvjeta!

400,00 kn

Kuhanje u paru 13.2.2020.

Što sve ova ulaznica uključuje?

 • kuharsku radionicu i večeru od tri slijeda za dvije osobe
 • 3 sata zabave i novog iskustva
 • sve namirnice, opremu i pribor za kuhanje
 • stručno vodstvo
 • ulaznica vrijedi samo za termin 13.2.2020.

Što se događa u dogovorenom terminu?

Dolaskom u Enzita Kitchen Studio, dočekat će vas tim koji će vam zaželjeti dobrodošlicu uz šampanjac i jagode sa šlagom. Dovest će vas do vašeg radne jedinice za kojom će vas čekati sve namirnice i recepti. Upoznat ćete se s receptom i zajedno s vašom polovicom razraditi plan pripreme večere. Kroz svaki korak pripreme vodit će vas stručni tim, a nakon pripreme svega, sjest ćete zajedno za stol i u romantičnoj atmosferi večerati ono što ste zajedno skuhali i to prema ovom redoslijedu:

 1. Predjelo: Tanki kruh (flatbread) s nadjevom od rajčice, luka, mozzarelle i rukole.
 2. Glavno jelo: Pileća krilca s kestenom ili Kraljevska cvjetača s medom, limunom i češnjakom
 3. Prilog: Krumpir s ricotta sirom
 4. Desert: Čokoladni fudge sa sladoledom.

Uz svaki slijed degustirat ćete odabrana vina.

Kada se može iskoristiti ovaj poklon vaučer?

Ulaznica je predviđena za radionicu i večeru točno uoči Valentinova, 13.2.2020.

Koliko dugo traje radionica s večerom?

3 sata

Na kojim lokacijama se može iskoristiti ulaznica?

Enzita Kitchen Studio nalazi se na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 14 a. Oko paviljona ima parkirališnih mjesta na pretek te se ne morate brinuti za to. Ukoliko dolazite pješice, od najbližeg tramvaja ili autobusa Kitchen Studio je udaljen 3 do 5 minuta.

Jesu li u cijenu uključeni hrana i piće?
Da. Kompletna večera u tri slijeda s odabranim vinima, šampanjcem i bezalkoholnim pićima.

Što je najbolje odjenuti?

Možete odjenuti komotniju odjeću jer ćete kuhati (pregače će vas čekati u Kitchen Studiju). Ako nakon večere idete u izlazak, odjenite se prema vlastitoj želji i stilu.

Što ako bude ružno vrijeme?

Radionica i večera odvijaju se u zatvorenom i toplom prostoru te vremenske prilike ne utječu na njihovo održavanje.

Mogu li povesti prijatelje sa sobom?

Ulaznica vrijedi za 2 osobe koje će zajedno kuhati na jednoj radnoj jedinici.

Postoji li dobna granica za ovo iskustvo?

Ne.

Trebam li još nešto znati?
Ulaznica vrijedi samo za termin 13.2.2020. te je broj mjesta ograničen na ukupno 10 parova.

Osim što već iz menija možete vidjeti da ćete pripremati prefinu hranu, nemojte se iznenaditi ako se zabavite kao nikada do sada. Obične večere su dosadne, zato se počastite novim oblikom zabave u Enzita Kitchen Studiju. Pa, nek ljubav cvjeta!

400,00 kn

VELIKA BOŽIĆNA KUHARSKA RADIONICA ZA DJECU-21.12.2019.

Božićna radionica već dugo je planirana, a autorica i voditeljica joj je Nastasja Chiara Petrić, autorica bloga Chiarin tanjurić.

Radionica će se održati 21.12.2019. u Enzita Kitchen Studiju i to u čak DVA TERMINA:

1.termin: 11-13h
2.termin: 15-17h

Cijena radionice po djetetu iznosi 220,00 kn (jedan roditelj u pratnji dolazi besplatno). Kod prijave, molimo da u napomeni navedete željeni termin.

21.12., taman pred sam Božić, moći ćete sa svojom djecom prisustvovati radionici kolačića! Osim puno drugih iznenađenja, za svu djecu bit će spremni i POKLONI koje su nam vrijedno pripremili i osigurali vilenjaci iz dm Hrvatska (dmBio), kao i sve ostale namirnice za izradu keksića 🙂 Božićna glazba, poznati blagdanski mirisi i jedno posebno dodatno IZNENAĐENJE, sve vas čeka na još jednoj radionici by Chiarin tanjurić!

Neopisivo se veselimo, a za sve dodatne informacije javite se na nastasjachiara@gmail.com  

 

220,00 kn

MUZEJ U LONCU – 19. lipnja 2019. u 11 sati

RADIONICA JE BESPLATNA ZA SVE POSJETITELJE
Mjesto održavanja: ENZITA KITCHEN STUDIO, Av. Dubrovnik 15, paviljon 14A
Vrijeme održavanja: 19. lipnja 2019. u 11 sati

Enzita Kitchen Studio u suradnji s Gradskim muzejem Požega kreće u novu avanturu. Muzej u loncu jedinstven je projekt koji kroz tradicijsku prehranu Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema godinama pomno istražuje, dokumentira i na jedinstven način predstavlja vrlo vrijednu, zaboravljenu i nedovoljno poznatu nematerijalnu kulturnu baštinu istočne Hrvatske.

Nizom aktivnosti, od bloga, izložbi, degustacija i cooking show-ova, preko dokumentarnih filmova i predavanja, pa sve do suradnje sa školama, proizvođačima domaće hrane, ugostiteljima i turističkim djelatnicima, ova neobična riznica prošlosti i običaja nastoji razbiti predrasude javnosti da je prehrana istočne Hrvatske nemaštovita, jednolična i nezdrava, odnosno da se zasniva uglavnom na mesu i suhomesnatim svinjskim proizvodima. Otkrivajući zaboravljene domaće i ekološke namirnice te filozofiju recikliranja namirnica, Muzej u loncu nastoji upozoriti javnost na gastronomske i turističke potencijale zaboravljenih jela i njihovu primjenjivost danas u svakodnevnom životu. 

Ali, ono što je najvažnije, projekt je kroz zaboravljena i nedovoljno poznata jela pronašao jedinstven način interpretacije životnih, radnih i godišnjih običaja sela, grada i plemstva te zanimljivih turbulentnih povijesnih zbivanja na ovim područjima. Muzej u loncu egzotične okuse i mirise gostima i posjetiteljima nudi u svojoj neobičnoj kuharici, virtualnom muzeju, ekskluzivnoj istoimenoj monografiji, ali i na tanjuru u restoranima. I, konačno, došli smo do početka novog života projekta u Zagrebu, u kuhinji Enzita Kitchen Studija. U ovom interaktivnom kuharskom prostoru, zaživjet će brojni recepti kroz pokazne i praktične radionice, prezentacije, predavanja itd. No, svaki recept, svako jelo i svako druženje s Muzejom u loncu bit će protkano pričama o hrani, o ljudima koji su je kuhali, a kuhaju i danas, o onima koji su je jeli, a jedu i danas, te o značaju hrane u zanimljivim individualnim pričama otkrivenim etnološkim istraživanjima. 

Za inicijativu i nastojanja Muzeja u loncu, Gradski muzej Požega u čijem je okrilju nastao projekt, dobio je turističku nagradu zlatni „Simply the best, Way of Croatia“, a autorica projekta, Maja Žebčević Matić, Godišnju nagradu Hrvatske turističke zajednice „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“. Sinergija kojom je Muzej u loncu u humanitarnoj akciji, istraživanju, izložbi, dokumentarnim filmom i monografiji s kuharicom, povezao 16 muzeja istočne Hrvatske, nagrađena je posebnim priznanjem Hrvatskog muzejskog društva, te međunarodnom nominacijom za nagradu „Živa“, Slavenskog foruma kulture.

×

Košarica