Trenutno pregledavate Vege podloga za pizzu od heljde

Vege podloga za pizzu od heljde

image_pdfimage_print

Odlična vegetarijanska podloga za pizzu od heljde pravo je oduševljenje. Heljda je lako probavljiva namirnica, bogata dijetalnim vlaknima i flavnoidima.

Sastojci: 

  • 1/2 šalice proklijalog heljde (ili ječma)
  • 1/4 maslinovog ulja
  • Češnjak i talijanski začini po ukusu
  • 2/3 šalice srži mrkve
  • 2/3 šalice lanenih sjemenki, namočenih
  • 1 žlica Braggs Liquid Aminos® (proteinski koncentrat dobiven od soje)
  • 1/2 šalice rajčice sušene na suncu (opcionalno)
  • 1 jalapeno paprike, nasjeckane

Upute:

  1. Kombinirajte sve sastojke i dobro miksajte. Smjesu stavite na Paraflexx® podlogu. Ako je tijesto ljepljivo, navlažite ruke i površinu tijesta. Sa vlažnim rukama oblikujte tijesto u kvadrat ili krug i poravnajte gornji dio. Poravnajte i rubove da dobijete željenu veličinu. Provjerite da bude podjednake debljine od 6 mm do 1,2 cm.
  2. Sušite na 41°C od 7 do 8 sati. Preokrenite na pola sušenja isušite dodatnih 2 do 4 sata, ovisno o hrskavosti kakvu želite. Spremite na suho mjesto do mjesec dana.

Ova podloga se može odmah koristiti za pizzu. Dodajte svoje omiljene sastojke na nju i uživajte.

Podloga je prema receptu kuhara Jeffa Riedesela.

 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica