Trenutno pregledavate Vege podloga za pizzu od heljde

    Vege podloga za pizzu od heljde

    image_pdfimage_print

    Odlična vegetarijanska podloga za pizzu od heljde pravo je oduševljenje. Heljda je lako probavljiva namirnica, bogata dijetalnim vlaknima i flavnoidima.

    Sastojci: 

    • 1/2 šalice proklijalog heljde (ili ječma)
    • 1/4 maslinovog ulja
    • Češnjak i talijanski začini po ukusu
    • 2/3 šalice srži mrkve
    • 2/3 šalice lanenih sjemenki, namočenih
    • 1 žlica Braggs Liquid Aminos® (proteinski koncentrat dobiven od soje)
    • 1/2 šalice rajčice sušene na suncu (opcionalno)
    • 1 jalapeno paprike, nasjeckane

    Upute:

    1. Kombinirajte sve sastojke i dobro miksajte. Smjesu stavite na Paraflexx® podlogu. Ako je tijesto ljepljivo, navlažite ruke i površinu tijesta. Sa vlažnim rukama oblikujte tijesto u kvadrat ili krug i poravnajte gornji dio. Poravnajte i rubove da dobijete željenu veličinu. Provjerite da bude podjednake debljine od 6 mm do 1,2 cm.
    2. Sušite na 41°C od 7 do 8 sati. Preokrenite na pola sušenja isušite dodatnih 2 do 4 sata, ovisno o hrskavosti kakvu želite. Spremite na suho mjesto do mjesec dana.

    Ova podloga se može odmah koristiti za pizzu. Dodajte svoje omiljene sastojke na nju i uživajte.

    Podloga je prema receptu kuhara Jeffa Riedesela.

     

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica