Trenutno pregledavate Vege podloga za pizzu od heljde

Vege podloga za pizzu od heljde

Odlična vegetarijanska podloga za pizzu od heljde pravo je oduševljenje. Heljda je lako probavljiva namirnica, bogata dijetalnim vlaknima i flavnoidima.

Sastojci: 

  • 1/2 šalice proklijalog heljde (ili ječma)
  • 1/4 maslinovog ulja
  • Češnjak i talijanski začini po ukusu
  • 2/3 šalice srži mrkve
  • 2/3 šalice lanenih sjemenki, namočenih
  • 1 žlica Braggs Liquid Aminos® (proteinski koncentrat dobiven od soje)
  • 1/2 šalice rajčice sušene na suncu (opcionalno)
  • 1 jalapeno paprike, nasjeckane

Upute:

  1. Kombinirajte sve sastojke i dobro miksajte. Smjesu stavite na Paraflexx® podlogu. Ako je tijesto ljepljivo, navlažite ruke i površinu tijesta. Sa vlažnim rukama oblikujte tijesto u kvadrat ili krug i poravnajte gornji dio. Poravnajte i rubove da dobijete željenu veličinu. Provjerite da bude podjednake debljine od 6 mm do 1,2 cm.
  2. Sušite na 41°C od 7 do 8 sati. Preokrenite na pola sušenja isušite dodatnih 2 do 4 sata, ovisno o hrskavosti kakvu želite. Spremite na suho mjesto do mjesec dana.

Ova podloga se može odmah koristiti za pizzu. Dodajte svoje omiljene sastojke na nju i uživajte.

Podloga je prema receptu kuhara Jeffa Riedesela.

×
×

Košarica