Odlična vegetarijanska podloga za pizzu od heljde pravo je oduševljenje. Heljda je lako probavljiva namirnica, bogata dijetalnim vlaknima i flavnoidima.
Sastojci:
- 1/2 šalice proklijalog heljde (ili ječma)
- 1/4 maslinovog ulja
- Češnjak i talijanski začini po ukusu
- 2/3 šalice srži mrkve
- 2/3 šalice lanenih sjemenki, namočenih
- 1 žlica Braggs Liquid Aminos® (proteinski koncentrat dobiven od soje)
- 1/2 šalice rajčice sušene na suncu (opcionalno)
- 1 jalapeno paprike, nasjeckane
Upute:
- Kombinirajte sve sastojke i dobro miksajte. Smjesu stavite na Paraflexx® podlogu. Ako je tijesto ljepljivo, navlažite ruke i površinu tijesta. Sa vlažnim rukama oblikujte tijesto u kvadrat ili krug i poravnajte gornji dio. Poravnajte i rubove da dobijete željenu veličinu. Provjerite da bude podjednake debljine od 6 mm do 1,2 cm.
- Sušite na 41°C od 7 do 8 sati. Preokrenite na pola sušenja isušite dodatnih 2 do 4 sata, ovisno o hrskavosti kakvu želite. Spremite na suho mjesto do mjesec dana.
Ova podloga se može odmah koristiti za pizzu. Dodajte svoje omiljene sastojke na nju i uživajte.
Podloga je prema receptu kuhara Jeffa Riedesela.
Naša preporuka uređaja:
-
- Blenderi
Vitamix ASCENT A3500i blender inox
-
1.007,37 € (7.590,03 kn)
već od 83.92 eur. mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- Akcija!
- Dehidratori
Wartmann WM 2206 DH dehidrator s 6 polica
-
212,63 € (1.602,06 kn)
već od 17.67 eur. mjesečno
- Dodaj u košaricu