Trenutno pregledavate Bezglutenski kruh

Bezglutenski kruh

image_pdfimage_print
Ovaj recept za bezglutenski kruh postat će vaš omiljeni. Složit ćemo se svi da možemo bez kruha, a opet najdraža jutra su uz svježi kruh i najdraži namaz. Imamo nekoliko ideja i namaze koji vam mogu poslužiti kao inspiracija: domaći pekmez od jabuka, maslac od kikirikija i indijskih oraščića , avokado tahini, namaz od špinata i aričoke .
Sastojci za bezglutenski kruh:
  • 25 g kvasca
  • 400 ml mlijeka
  • 200 ml vode
  • 90 g repičinog ulja
  • 2 žlice sirupa
  • ½ žlice soli
  • 50 g psyllium ljuskice
  • 188 g heljdinog brašna
  • 110 g kukuruznog škroba
  • 110 g zobenog brašna
  • 50 g običnog prosa
  • 1 jaje
Upute: 
Prvi dan
  1.  Sastavite pomoćnik sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
  2. Hladno mlijeko pomiješajte s vodom, otopite kvasac.
  3. Dodajte ulje, sirup, sol i psyllium ljuskice.
  4. Pomiješajte heljdino brašno, kukuruzni škrob, proso i zobeno brašno. Tijesto mijesite na srednjoj brzini pet minuta.
  5. Dodajte jaje i promiješajte. Malo je ljepljivo.
  6. Stavite poklopac zdjele i stavite u hladnjak preko noći.
Drugi dan
  1. Zagrijte pećnicu na 250 °C . Na tepsiju staviti papir za pečenje.
  2. Tijesto na papiru za pečenje oblikujte u štrucu. Pecite u donjem dijelu pećnice 20 minuta.
  3. Smanjite temperaturu na 175 °C  i pecite još 20-25 minuta ili dok kruh ne zvuči šuplje kada ga tapnete po donjoj strani.
  4. Ostavite kruh da se potpuno ohladi na rešetki prije rezanja.

Po želji kruh pospite s sjemenkama suncokreta.

Recept preuzet s ankarsrum.com

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica