Trenutno pregledavate Bezglutenski kruh

    Bezglutenski kruh

    image_pdfimage_print
    Ovaj recept za bezglutenski kruh postat će vaš omiljeni. Složit ćemo se svi da možemo bez kruha, a opet najdraža jutra su uz svježi kruh i najdraži namaz. Imamo nekoliko ideja i namaze koji vam mogu poslužiti kao inspiracija: domaći pekmez od jabuka, maslac od kikirikija i indijskih oraščića , avokado tahini, namaz od špinata i aričoke .
    Sastojci za bezglutenski kruh:
    • 25 g kvasca
    • 400 ml mlijeka
    • 200 ml vode
    • 90 g repičinog ulja
    • 2 žlice sirupa
    • ½ žlice soli
    • 50 g psyllium ljuskice
    • 188 g heljdinog brašna
    • 110 g kukuruznog škroba
    • 110 g zobenog brašna
    • 50 g običnog prosa
    • 1 jaje
    Upute: 
    Prvi dan
    1.  Sastavite pomoćnik sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
    2. Hladno mlijeko pomiješajte s vodom, otopite kvasac.
    3. Dodajte ulje, sirup, sol i psyllium ljuskice.
    4. Pomiješajte heljdino brašno, kukuruzni škrob, proso i zobeno brašno. Tijesto mijesite na srednjoj brzini pet minuta.
    5. Dodajte jaje i promiješajte. Malo je ljepljivo.
    6. Stavite poklopac zdjele i stavite u hladnjak preko noći.
    Drugi dan
    1. Zagrijte pećnicu na 250 °C . Na tepsiju staviti papir za pečenje.
    2. Tijesto na papiru za pečenje oblikujte u štrucu. Pecite u donjem dijelu pećnice 20 minuta.
    3. Smanjite temperaturu na 175 °C  i pecite još 20-25 minuta ili dok kruh ne zvuči šuplje kada ga tapnete po donjoj strani.
    4. Ostavite kruh da se potpuno ohladi na rešetki prije rezanja.

    Po želji kruh pospite s sjemenkama suncokreta.

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica