Ovaj recept za bezglutenski kruh postat će vaš omiljeni. Složit ćemo se svi da možemo bez kruha, a opet najdraža jutra su uz svježi kruh i najdraži namaz. Imamo nekoliko ideja i namaze koji vam mogu poslužiti kao inspiracija: domaći pekmez od jabuka, maslac od kikirikija i indijskih oraščića , avokado tahini, namaz od špinata i aričoke .
Sastojci za bezglutenski kruh:
- 25 g kvasca
- 400 ml mlijeka
- 200 ml vode
- 90 g repičinog ulja
- 2 žlice sirupa
- ½ žlice soli
- 50 g psyllium ljuskice
- 188 g heljdinog brašna
- 110 g kukuruznog škroba
- 110 g zobenog brašna
- 50 g običnog prosa
- 1 jaje
Upute:
Prvi dan
- Sastavite pomoćnik sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
- Hladno mlijeko pomiješajte s vodom, otopite kvasac.
- Dodajte ulje, sirup, sol i psyllium ljuskice.
- Pomiješajte heljdino brašno, kukuruzni škrob, proso i zobeno brašno. Tijesto mijesite na srednjoj brzini pet minuta.
- Dodajte jaje i promiješajte. Malo je ljepljivo.
- Stavite poklopac zdjele i stavite u hladnjak preko noći.
Drugi dan
- Zagrijte pećnicu na 250 °C . Na tepsiju staviti papir za pečenje.
- Tijesto na papiru za pečenje oblikujte u štrucu. Pecite u donjem dijelu pećnice 20 minuta.
- Smanjite temperaturu na 175 °C i pecite još 20-25 minuta ili dok kruh ne zvuči šuplje kada ga tapnete po donjoj strani.
- Ostavite kruh da se potpuno ohladi na rešetki prije rezanja.
Po želji kruh pospite s sjemenkama suncokreta.
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
- USKORO DOSTUPNO
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – siva
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Pročitaj više
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – royal plava
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu