Trenutno pregledavate Domaći pekmez od jabuka bez dodanog šećera

    Domaći pekmez od jabuka bez dodanog šećera

    image_pdfimage_print
    Ako već niste probali, ovo morate napraviti: domaći pekmez od jabuka bez dodanog šećera. Rezultat će vas oboriti s nogu. Ako želite manju količinu za prvi puta samo prepolovite navedene sastojke, ali uvjeravamo vas da će nestati vrlo brzo!
    Sastojci:  
    • 480 ml vode
    • 1 kg jabuka Honeycrisp, prepolovljenih, bez sjemenki
    • 130 g (1 velika) naranča, oguljena
    • 195 g medjool datulja bez koštica
    • 2 štapića cimeta, dužine 7 cm
    • 6 cijelih klinčića
    • 32 g kukuruznog škroba, pomiješanog s ⅓ šalice vode
    Upute: 
    1. Stavite vodu, jabuke, naranče, datulje, cimet i klinčiće u Vitamix posudu i dobro zatvorite poklopac. Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na najveću brzinu. Miješajte 3 minute, koristeći potisnik za pritiskanje sastojaka prema oštricama prema potrebi.
    2. Ulijte smjesu u lonac srednje veličine postavljen na srednju vatru. Kuhajte 60-75 minuta, ili dok se smjesa ne reducira otprilike na pola. 
    3. Nakon što se smjesa reducira, dodajte kukuruzni škroba pomiješan s vodom i promiješajte da se sjedini. Nakratko pojačajte vatru, dok smjesa od jabuka lagano ne zavrije, kako biste aktivirali kukuruzni škrob za zgušnjavanje. Maknite s vatre i potpuno ohladite.
    4. Nakon što se smjesa ohladi, možete je staviti u staklenke i uživati ​​u svom domaćem pekmezu bez dodanog šećera. 
    Savjet kuhara:
    Za pravilno zgušnjavanje smjese može biti potrebno više kaše od kukuruznog škroba, ovisno o konzistenciji nakon kuhanja.

    Recept preuzet s vitamix.com 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica