Trenutno pregledavate Vitamix recept: Umak od gljiva i tofua
    Umak od gljiva i tofua recept

    Vitamix recept: Umak od gljiva i tofua

    image_pdfimage_print

    Bilo kako bilo, tjestenina je svima ukusan i brz obrok. Odabirom kvalitetne integralne tjestenine, osigurat ćete si hranjiv obrok. Ako je dodatno začinite ukusnim umakom, zadovoljstvo će biti potpuno. Predlažemo vam, stoga, brz i ukusan recept za umak od gljiva i tofua koji će vam Vitamix blender odraditi vrhunski! Bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

    • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • 1 manji luk, očišćen
    • 225 g smeđih šampinjona
    • 1 žličica svježeg timijana
    • 120 ml crnog vina
    • 360 ml vode ili povrtnog temeljca
    • 300 g svilenkastog tofua
    • 1 žlica soja sosa
    • ½ čajne žličice soli (po želji)
    • ¼ čajne žličice tucane paprike

    Upute:

    1. U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, gljive i timijan. Kuhajte 10 do 12 minuta ili dok gljive ne postanu tamno smeđe i mekane.
    2. Dodajte crno vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte papriku i kuhajte dok se vino ne reducira za 2/3.
    3. Pažljivo izlijte sadržaj posude ii preostale sastojke u Vitamix i zatvorite poklopcem.
    4. Upalite blender na najnižoj brzini, a zatim brzo pojačajte na najveću. Blendajte 5 minuta i 45 sekundi ili dok gusta para ne krene kroz otvor na poklopcu.

    Dobar tek!

    Originalni recept potražite na poveznici Vitamix.com.

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica