Bilo kako bilo, tjestenina je svima ukusan i brz obrok. Odabirom kvalitetne integralne tjestenine, osigurat ćete si hranjiv obrok. Ako je dodatno začinite ukusnim umakom, zadovoljstvo će biti potpuno. Predlažemo vam, stoga, brz i ukusan recept za umak od gljiva i tofua koji će vam Vitamix blender odraditi vrhunski! Bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 manji luk, očišćen
- 225 g smeđih šampinjona
- 1 žličica svježeg timijana
- 120 ml crnog vina
- 360 ml vode ili povrtnog temeljca
- 300 g svilenkastog tofua
- 1 žlica soja sosa
- ½ čajne žličice soli (po želji)
- ¼ čajne žličice tucane paprike
Upute:
- U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, gljive i timijan. Kuhajte 10 do 12 minuta ili dok gljive ne postanu tamno smeđe i mekane.
- Dodajte crno vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte papriku i kuhajte dok se vino ne reducira za 2/3.
- Pažljivo izlijte sadržaj posude ii preostale sastojke u Vitamix i zatvorite poklopcem.
- Upalite blender na najnižoj brzini, a zatim brzo pojačajte na najveću. Blendajte 5 minuta i 45 sekundi ili dok gusta para ne krene kroz otvor na poklopcu.
Dobar tek!
Originalni recept potražite na poveznici Vitamix.com.