Trenutno pregledavate Vitamix recept: Umak od gljiva i tofua
Umak od gljiva i tofua recept

Vitamix recept: Umak od gljiva i tofua

image_pdfimage_print

Bilo kako bilo, tjestenina je svima ukusan i brz obrok. Odabirom kvalitetne integralne tjestenine, osigurat ćete si hranjiv obrok. Ako je dodatno začinite ukusnim umakom, zadovoljstvo će biti potpuno. Predlažemo vam, stoga, brz i ukusan recept za umak od gljiva i tofua koji će vam Vitamix blender odraditi vrhunski! Bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 manji luk, očišćen
  • 225 g smeđih šampinjona
  • 1 žličica svježeg timijana
  • 120 ml crnog vina
  • 360 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 300 g svilenkastog tofua
  • 1 žlica soja sosa
  • ½ čajne žličice soli (po želji)
  • ¼ čajne žličice tucane paprike

Upute:

  1. U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, gljive i timijan. Kuhajte 10 do 12 minuta ili dok gljive ne postanu tamno smeđe i mekane.
  2. Dodajte crno vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte papriku i kuhajte dok se vino ne reducira za 2/3.
  3. Pažljivo izlijte sadržaj posude ii preostale sastojke u Vitamix i zatvorite poklopcem.
  4. Upalite blender na najnižoj brzini, a zatim brzo pojačajte na najveću. Blendajte 5 minuta i 45 sekundi ili dok gusta para ne krene kroz otvor na poklopcu.

Dobar tek!

Originalni recept potražite na poveznici Vitamix.com.

 

×
×

Košarica