Trenutno pregledavate Domaći kruh od žitarica za Uskrs
Recept za kruh s pirovim brašnom

Domaći kruh od žitarica za Uskrs

image_pdfimage_print

Uskrs nam se bliži, najstariji kršćanski blagdan koji je duboko ukorijenjen u religioznoj i pučkoj kulturi hrvatskoga naroda. U obilju različitih običaja koji su zajednički ili regionalno poznati u našem narodu, puno ih se veže uz pripremu hrane i tradicionalnih uskrsnih delicija.

Recepti naših baka za Uskrs ili nešto novo?

Mnogi se za Uskrs drže tradicije kada je u pitanju pripremanje hrane. To podrazumijeva spremanje spomenutog prema receptima naših baka. No za sve koji vole isprobavati novo, donosimo recept domaćeg kruha od žitarica koji se uz Magimix multipraktik s lakoćom priprema. Ovaj ukusni i zdravi kruh učinit će uskršnji stol svečanijim, a sam Uskrs radosnijim.

Iskoristite blagodati Magimixa i pripremite vaš uskršnji kruh s ljubavlju!

Sastojci

  • 400 g integralnog ili pirovog brašna
  • 7 g instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica mješavine žitarica
  • 240 ml vode

Upute

  1. U veliku posudu Magimix multipraktika umetnite lopaticu za tijesto.
  2. Dodajte suhe sastojke i zatvorite poklopac.
  3. Upalite Magimix na automatsku postavku.
  4. Dok Magimix radi, kroz otvor na poklopcu postupno dodajte 240 ml vode.
  5. Pustite Magimix da radi dok stijenke posude ne budu čiste, a tijesto ne formira loptu (prema potrebi dodajte još vode ili brašma). Kada lopta tijesta počne kružiti posudom, tada je tijesto spremno.
  6. Izvadite tijesto iz posude i prebacite ga u staklenu zdjelu koju ste prethodno posuli brašnom Ostavite tijesto na sobnoj temperaturi sat vremena dok se ne udvostruči.
  7. Premjestite tijesto na radnu površinu i oblikujte ga, te stavite da miruje na limu za pečenje prekriven papirom za pečenje. Uključite pećnicu da se zagrije na 220°C.
  8. Pospite oblikovani kruh mješavinom žitarica.
  9. Koristeći oštar nož na nekoliko mjesta plitko zarežite kruh i stavite ga peći oko 35 minuta.

Savjet:

Kako biste provjerili je li kruh pečen, izvadite ga iz pećnice, okrenite naopako i kucajte po dnu. Ako se čuje dubok, šupalj zvuk, vaš kruh za Uskrs je gotov. Ohladite ga na rešetki kako biste dobili hrskavu koricu. Ako pak više volite mekšu koricu, pokrijte kruh krpom dok se hladi.

To je to! Vaš domaći kruh za Uskrs je spreman! Dobar tek!

Originalni recept potražite na poveznici Magimix.co.uk.

×
×

Košarica