Trenutno pregledavate Čokoladni fondant aka lava cake (Ankarsrum)

    Čokoladni fondant aka lava cake (Ankarsrum)

    image_pdfimage_print

    Savršeno pečen izvana, mljackav iznutra – čokoladni fondant prava je desertna čarolija.

    Ponekad zvan i lava cake, ovaj kolač ultimativno je zadovoljstvo za ljubitelje čokolade! Ovi pojedinačni, savršeno pečeni čokoladni fondanti mogu se pohvaliti bogatom, kremastom rastopljenom sredinom obavijenom nježno hrskavom vanjskom površinom. Poslužite uz posip šećera u prahu i šaku svježeg bobičastog voća za luksuzan završetak svakog obroka. Jednostavni za napraviti pomoću Ankarsrum kuhinjskog robota, a zajamčeno će impresionirati svojim neodoljivim okusom i teksturom.

    Ankarsrum čokoladni fondant lava cake

    Za izradu će ti trebati:

    100 g maslaca

    100 g tamne čokolade, grubo nasjeckane

    4 veća jaja

    60 g brašna

    Kakao u prahu (za posipanje kalupa)

    Maslac (za premazivanje kalupa)

    1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
    2. Grubo nasjeckaj čokoladu i stavi je u vatrostalnu zdjelu.
    3. U drugoj zdjeli otopi maslac na niskoj temperaturi. Kad se otopi, prelij ga preko čokolade. Ostavi tako barem 1 minutu te sve promiješaj dok ne postane glatko i potpuno povezano.
    4. U zdjelu za šlag i bjelanjke tvog Ankarsruma, izmiksaj na niskoj brzini jaja i šećer dok ne postanu prozračni.
    5. Nježno umiješaj smjesu otopljene čokolade da se sve poveže.
    6. Prosij brašno u posudu i nježno miješaj dok sve ne postane glatko. Pazi da ne ostanu grudice.
    7. Namaži maslacem 4 – 5 manjih kalupa ili keramičkih posudica (može i šalica). Svaku pospi kakao prahom te okreni naopako da se odstrani višak.
    8. Ulij smjesu u pripremljene kalupe. Napuni ih do 2/3.
    9. Kalupe posloži na lim za pečenje te peci 8-10 minuta. Rubovi kolača bi trebali biti čvrsti, dok sredina ostaje meka i tekuća. (Vrijeme pečenja može varirati, ovisno o pećnici pa je dobro prvo ispeći samo jedan te utvrditi savršeno vrijeme pečenja.)
    10. Kad se ispeku, pažljivo manjim nožem prođi uz rubove svakog fondanta kako bi se otpustili iz kalupa. Pazi da probiješ sredinu.
    11. Postavi tanjur naopako na kalup i nježno sve preokreni kako bi fondant izašao iz kalupa na tanjur.
    12. Pospi šećerom u prahu i posluži sa svježim bobičastim voćem ili žlicom bogatog sladoleda od vanilije.

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica