Trenutno pregledavate Veganska riccota

    Veganska riccota

    image_pdfimage_print

    Veganska riccota na salati od jagoda i krastavaca prelivena dresingom od naranče i agavinoga sirupa pravo je otkriće! A obogaćuje ju domaća, veganska riccota. Posebno je zadovoljstvo uživati u jelu kada znaš da si sve pripremio baš ti. U ovome receptu je takav slučaj. Pripremiš vegansku riccotu s indijskim oraščićima i dresing pa preliješ jagode i krastavce i uživaš u ljetnoj obrok salati.

     

    Sastojci za ricottu od indijskih oraščića:

    • 180 g indijskih oraščića
    • 200 ml vode za namakanje
    • 5 žlica vode
    • 500 ml soja umaka
    • 50 ml limunovoga soka
    • 1 žličica papra
    • 1 žličica soli
    • 2 žlice komadića kvasca
    • 1 krpa/gaza za cijeđenje

     

    Sastojci za salatu od jagoda:

    • 500 g jagoda
    • 200 g krastavaca
    • 3 grančice timijana
    • 1 naranča
    • 4 žlice agavinoga sirupa
    • 5 žlica bijeloga balzamico octa
    • 2 žlice maslinovoga ulja
    • 1 prstohvat soli
    • 1 prstohvat papra

    Upute za riccotu:

    1. Indijske oraščiće staviti u Bamix čašu od 0.6 l i preliti ih hladnom vodom. Ostaviti ih da se namaču najmanje 8 sati.
    2. Soja umak kuhati uz povremeno miješanje. Bamix pjenjačom postupno umiješati limunov sok u umak. Ostaviti smjesu 15ak minuta da se ohladi i zgusne.
    3. Staviti cjedilo na odgovarajuću zdjelu i obložiti ga krpom/gazom za cijeđenje. Uliti usireni sojin umak, lagano stisnuti rukama i ostaviti ga da se cijedi oko 5 minuta.
    4. Indijske oraščiće ocijediti, isprati u hladnoj vodi, staviti ih u Bamix vrč od 1 l i dodati im 5 žlica hladne vode, sol, kvasac pa izmiješati Bamix štapnim mikserom.
    5. Smjesu orašastih plodova i soje staviti u istu zdjelu i izmiješati štapnim mikserom.
    6. Smjesu oblikovati po želji – loptice, kvadratiće…

     

    Upute za salatu od jagoda:

    1. Jagode narezati na tanke ploške.
    2. U Bamix SliceSy narezati krastavac.
    3. S grančice timijana odvojiti listove koje treba iskoristiti.
    4. Naribati 1 žlicu narančine korice i iscijediti 2 žlice soka. Zagrijati sok od naranče s agavinim sirupom, bijelim balzamičnim octom i maslinovim uljem u malom loncu na laganoj vatri, miješajući Bamix pjenjačom.
    5. Smjesi dodati narančinu koricu i timijan. Posoliti i popapriti.
    6. Posložiti kriške jagoda i krastavca, preliti ih dresingom i po salati posložiti kuglice riccote od indijskih oraščića.

    Dobar tek!

    Cijeli recept potražite na bamix.com .

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica