Trenutno pregledavate Tanka pogača Fougasse

Tanka pogača Fougasse

Tanka pogača poznatija pod nazivom Fougasse oduzet će vam svega 15 minuta za pripremu i 15 minuta za pečenje.

Sastojci potrebni za tijesto:

  • 250g oštrog brašna
  • 150mI mlake vode 30mI maslinovog ulja
  • 5g svježeg kvasca
  • 5g soli

Nadjev:

  • 100g otkoštenih maslina
  • 10mI maslinovog ulja
  • Timijan

Upute:

  1. Umiješajte kvasac u mlaku vodu (oko 35°C). Miješajte vilicom dok se kvasac ne rastopi. Ostavite da miruje 1 minutu.
  2. Stavite brašno, sok, ulje i otopinu kvasca u glavnu posudu u koju ste prethodno umetnuli lopaticu za tijesto.
  3. Miješajte 1 minutu ili dok se ne oblikuje mekano tijesto.
  4. Pobrašnite ruke i prebacite tijesto u nauljenu zdijelu. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se diže 1 sat.
  5. Pobrašnite ruke te nježno preklopite tijesto dva puta, prekrijte ga prijanjajućom folijom ili vlažnom krpom. Ostavite da miruje još 30 minuta.
  6. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 240°C (plinska pećnica na 9).
  7. Nježno podignite tijesto iz zdjele i stavite ga na lim za pečenje na koji ste prethodno staviti papir za pečenje. Pri tome pazite da ne zdrobite mjehuriće zraka u tijestu.
  8. Raširite tijesto, rastanjujući ga vrhovima prstiju.
  9. Rasporedite masline i timijan preko polovice površine tijesta te preko toga presavijte drugu polovicu. Premažite maslinovim
  10. Pecite otprilike 15 Jedite toplo ili hladno.

Savjet: Masline možete zamijeniti cherry rajčicama, sirom itd.

×
×

Košarica