Trenutno pregledavate Tanka pogača Fougasse

    Tanka pogača Fougasse

    image_pdfimage_print

    Tanka pogača poznatija pod nazivom Fougasse oduzet će vam svega 15 minuta za pripremu i 15 minuta za pečenje.

    Sastojci potrebni za tijesto:

    • 250g oštrog brašna
    • 150mI mlake vode 30mI maslinovog ulja
    • 5g svježeg kvasca
    • 5g soli

    Nadjev:

    • 100g otkoštenih maslina
    • 10mI maslinovog ulja
    • Timijan

    Upute:

    1. Umiješajte kvasac u mlaku vodu (oko 35°C). Miješajte vilicom dok se kvasac ne rastopi. Ostavite da miruje 1 minutu.
    2. Stavite brašno, sok, ulje i otopinu kvasca u glavnu posudu u koju ste prethodno umetnuli lopaticu za tijesto.
    3. Miješajte 1 minutu ili dok se ne oblikuje mekano tijesto.
    4. Pobrašnite ruke i prebacite tijesto u nauljenu zdijelu. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se diže 1 sat.
    5. Pobrašnite ruke te nježno preklopite tijesto dva puta, prekrijte ga prijanjajućom folijom ili vlažnom krpom. Ostavite da miruje još 30 minuta.
    6. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 240°C (plinska pećnica na 9).
    7. Nježno podignite tijesto iz zdjele i stavite ga na lim za pečenje na koji ste prethodno staviti papir za pečenje. Pri tome pazite da ne zdrobite mjehuriće zraka u tijestu.
    8. Raširite tijesto, rastanjujući ga vrhovima prstiju.
    9. Rasporedite masline i timijan preko polovice površine tijesta te preko toga presavijte drugu polovicu. Premažite maslinovim
    10. Pecite otprilike 15 Jedite toplo ili hladno.

    Savjet: Masline možete zamijeniti cherry rajčicama, sirom itd.

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica