Trenutno pregledavate Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh – tradicionalna bliskoistočna salata s peršinom, kus-kusom ili bulgurom, rajčicama, limunovim sokom, češnjakom i maslinovim uljem.

Peršin, kao dominantna komponenta ove salate i ono po čemu je tabbouleh prepoznatljiv, bogat je mineralima i vitaminima i vrlo je ljekovit. Smanjuje nadutost, potiče rad krvožilnoga sustava, žvakanje peršina ublažava neugodan zadah…

U nekakvim neutralnijim kombinacijama poput pečene piletine ili lososa tabbouleh je izvrstan kao prilog. Obogatio bi jelo svojim nešto intenzivnijim i punijim okusom.

Sastojci:

  • 250 g kuhanoga kus-kusa
  • 550 g  concasse rajčice
  • 150 g (½ ) krastavca, narezanoga na četvrtine
  • 20 g (½ vezice) peršina
  • 2 limuna – cijeđeni sok i naribana korica
  • 90 ml (6 žlica) ekstra djevičanskoga maslinovog ulja
  • 2  oguljena češnja češnjaka
  • 2 žličice soli, po želji
  • ½ žličice mljevenoga crnog papra

Upute

  1. Stavite sve sastojke osim kus-kusa u blender Vitamix navedenim redoslijedom i dobro zatvorite poklopac posude.
  2. Pulsirajte 10-15 puta na programu 6, koristeći potisnik za pritiskanje sastojaka prema oštricama dok ne postignete fino nasjeckanu teksturu.
  3. Prelijte sastojke preko kus-kusa u velikoj zdjeli i dobro promiješajte da se sjedine. Prije posluživanja ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se okusi spojili.

Dobar tek!

Cijeli recept potražite na vitamix.com .

×
×

Košarica