Tabbouleh – tradicionalna bliskoistočna salata s peršinom, kus-kusom ili bulgurom, rajčicama, limunovim sokom, češnjakom i maslinovim uljem.
Peršin, kao dominantna komponenta ove salate i ono po čemu je tabbouleh prepoznatljiv, bogat je mineralima i vitaminima i vrlo je ljekovit. Smanjuje nadutost, potiče rad krvožilnoga sustava, žvakanje peršina ublažava neugodan zadah…
U nekakvim neutralnijim kombinacijama poput pečene piletine ili lososa tabbouleh je izvrstan kao prilog. Obogatio bi jelo svojim nešto intenzivnijim i punijim okusom.
Sastojci:
- 250 g kuhanoga kus-kusa
- 550 g concasse rajčice
- 150 g (½ ) krastavca, narezanoga na četvrtine
- 20 g (½ vezice) peršina
- 2 limuna – cijeđeni sok i naribana korica
- 90 ml (6 žlica) ekstra djevičanskoga maslinovog ulja
- 2 oguljena češnja češnjaka
- 2 žličice soli, po želji
- ½ žličice mljevenoga crnog papra
Upute
- Stavite sve sastojke osim kus-kusa u blender Vitamix navedenim redoslijedom i dobro zatvorite poklopac posude.
- Pulsirajte 10-15 puta na programu 6, koristeći potisnik za pritiskanje sastojaka prema oštricama dok ne postignete fino nasjeckanu teksturu.
- Prelijte sastojke preko kus-kusa u velikoj zdjeli i dobro promiješajte da se sjedine. Prije posluživanja ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se okusi spojili.
Dobar tek!
Cijeli recept potražite na vitamix.com .
Naša preporuka uređaja:
- Blenderi
Vitamix ASCENT A3500i blender inox
-
1.247,00 €
103.92 € mjesečno
- Dodaj u košaricu