Trenutno pregledavate Tabbouleh

    Tabbouleh

    image_pdfimage_print

    Tabbouleh – tradicionalna bliskoistočna salata s peršinom, kus-kusom ili bulgurom, rajčicama, limunovim sokom, češnjakom i maslinovim uljem.

    Peršin, kao dominantna komponenta ove salate i ono po čemu je tabbouleh prepoznatljiv, bogat je mineralima i vitaminima i vrlo je ljekovit. Smanjuje nadutost, potiče rad krvožilnoga sustava, žvakanje peršina ublažava neugodan zadah…

    U nekakvim neutralnijim kombinacijama poput pečene piletine ili lososa tabbouleh je izvrstan kao prilog. Obogatio bi jelo svojim nešto intenzivnijim i punijim okusom.

    Sastojci:

    • 250 g kuhanoga kus-kusa
    • 550 g  concasse rajčice
    • 150 g (½ ) krastavca, narezanoga na četvrtine
    • 20 g (½ vezice) peršina
    • 2 limuna – cijeđeni sok i naribana korica
    • 90 ml (6 žlica) ekstra djevičanskoga maslinovog ulja
    • 2  oguljena češnja češnjaka
    • 2 žličice soli, po želji
    • ½ žličice mljevenoga crnog papra

    Upute

    1. Stavite sve sastojke osim kus-kusa u blender Vitamix navedenim redoslijedom i dobro zatvorite poklopac posude.
    2. Pulsirajte 10-15 puta na programu 6, koristeći potisnik za pritiskanje sastojaka prema oštricama dok ne postignete fino nasjeckanu teksturu.
    3. Prelijte sastojke preko kus-kusa u velikoj zdjeli i dobro promiješajte da se sjedine. Prije posluživanja ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se okusi spojili.

    Dobar tek!

    Cijeli recept potražite na vitamix.com .

    Naša preporuka uređaja:

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica