Trenutno pregledavate Marinirane masline

Marinirane masline

Marinirane masline vrlo su zanimljiv i ukusan dodatak jelima. Salata, predjelo ili jedna od finger food kombinacija na druženju uz čašu vina.

Masline ističu se kao izvor vitamina, minerala, vlakana i nezasićenih masnih kiselina. Ta su svojstva ove namirnice vrlo blagotvorna kod upalnih procesa, alergija, bolova… A imaju povoljan učinak i na zdravlje kose i kože, redovitost probave, zdravlje očiju i pomažu kod mršavljenja.

Sastojci:

  • 400 g maslina
  • 1 limun
  • 2 žlice korijandera
  • 2 žlice maslinovoga ulja
  • pola žličice zrna crnoga papra

Upute:

  1. U Bamix procesor staviti sjemenke korijandera i zrna papra i izraditi ih, ali ne previše – mogu ostati grubo nasjeckani.
  2. Oštrim nožem pažljivo skinuti duge trake limunove korice i stavite u zdjelu s maslinama.
  3. Iscijediti sok od jednoga limuna i doliti mu maslinovo ulje. Posoliti i dodati samljevenu mješavinu začina. Preliti preko maslina.
  4. Ostaviti da se masline mariniraju.

Ove marinirane masline možete poslužiti kao prilog ili salatu uz kruh, sireve, namaze, meso… Predlažemo i da ih iskombinirate s našim humusom, namazom od kurkume i lanenih sjemenki ili salsom od ananasa.

Recept potražite na bamix.com .

 

Ako vam ostane tih mariniranih maslina nikako ih ne bacajte, već iskoristite za ukusnu tapanadu.

Sastojci:

  •  250 g crnih maslina bez koštica
  •  5 inćuna
  •  1 žlica kapara
  •  2 žličice senfa
  •  sok od pola limuna
  • Papar po želji
  1. Stavite sve sastojke osim maslinovog ulja u malu posudu i miksajte Bamix štapnim mikserom 30 sekundi.
  2. Miksati dodatnih 10 do 20 sekundi postupno dodavajući maslinovo ulje.

Dobar tek!

×
×

Košarica