Trenutno pregledavate Marinirane masline

    Marinirane masline

    image_pdfimage_print

    Marinirane masline vrlo su zanimljiv i ukusan dodatak jelima. Salata, predjelo ili jedna od finger food kombinacija na druženju uz čašu vina.

    Masline ističu se kao izvor vitamina, minerala, vlakana i nezasićenih masnih kiselina. Ta su svojstva ove namirnice vrlo blagotvorna kod upalnih procesa, alergija, bolova… A imaju povoljan učinak i na zdravlje kose i kože, redovitost probave, zdravlje očiju i pomažu kod mršavljenja.

    Sastojci:

    • 400 g maslina
    • 1 limun
    • 2 žlice korijandera
    • 2 žlice maslinovoga ulja
    • pola žličice zrna crnoga papra

    Upute:

    1. U Bamix procesor staviti sjemenke korijandera i zrna papra i izraditi ih, ali ne previše – mogu ostati grubo nasjeckani.
    2. Oštrim nožem pažljivo skinuti duge trake limunove korice i stavite u zdjelu s maslinama.
    3. Iscijediti sok od jednoga limuna i doliti mu maslinovo ulje. Posoliti i dodati samljevenu mješavinu začina. Preliti preko maslina.
    4. Ostaviti da se masline mariniraju.

    Ove marinirane masline možete poslužiti kao prilog ili salatu uz kruh, sireve, namaze, meso… Predlažemo i da ih iskombinirate s našim humusom, namazom od kurkume i lanenih sjemenki ili salsom od ananasa.

    Recept potražite na bamix.com .

     

    Ako vam ostane tih mariniranih maslina nikako ih ne bacajte, već iskoristite za ukusnu tapanadu.

    Sastojci:

    •  250 g crnih maslina bez koštica
    •  5 inćuna
    •  1 žlica kapara
    •  2 žličice senfa
    •  sok od pola limuna
    • Papar po želji
    1. Stavite sve sastojke osim maslinovog ulja u malu posudu i miksajte Bamix štapnim mikserom 30 sekundi.
    2. Miksati dodatnih 10 do 20 sekundi postupno dodavajući maslinovo ulje.

    Dobar tek!

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica