Marinirane masline vrlo su zanimljiv i ukusan dodatak jelima. Salata, predjelo ili jedna od finger food kombinacija na druženju uz čašu vina.
Masline ističu se kao izvor vitamina, minerala, vlakana i nezasićenih masnih kiselina. Ta su svojstva ove namirnice vrlo blagotvorna kod upalnih procesa, alergija, bolova… A imaju povoljan učinak i na zdravlje kose i kože, redovitost probave, zdravlje očiju i pomažu kod mršavljenja.
Sastojci:
- 400 g maslina
- 1 limun
- 2 žlice korijandera
- 2 žlice maslinovoga ulja
- pola žličice zrna crnoga papra
Upute:
- U Bamix procesor staviti sjemenke korijandera i zrna papra i izraditi ih, ali ne previše – mogu ostati grubo nasjeckani.
- Oštrim nožem pažljivo skinuti duge trake limunove korice i stavite u zdjelu s maslinama.
- Iscijediti sok od jednoga limuna i doliti mu maslinovo ulje. Posoliti i dodati samljevenu mješavinu začina. Preliti preko maslina.
- Ostaviti da se masline mariniraju.
Ove marinirane masline možete poslužiti kao prilog ili salatu uz kruh, sireve, namaze, meso… Predlažemo i da ih iskombinirate s našim humusom, namazom od kurkume i lanenih sjemenki ili salsom od ananasa.
Recept potražite na bamix.com .
Ako vam ostane tih mariniranih maslina nikako ih ne bacajte, već iskoristite za ukusnu tapanadu.
Sastojci:
- 250 g crnih maslina bez koštica
- 5 inćuna
- 1 žlica kapara
- 2 žličice senfa
- sok od pola limuna
- Papar po želji
- Stavite sve sastojke osim maslinovog ulja u malu posudu i miksajte Bamix štapnim mikserom 30 sekundi.
- Miksati dodatnih 10 do 20 sekundi postupno dodavajući maslinovo ulje.
Dobar tek!