Trenutno pregledavate Punjena proljetna jaja od graška i mente
Recept za punjenja jaja

Punjena proljetna jaja od graška i mente

image_pdfimage_print

Punjena proljetna jaja dodatno dekoriraju svaki uskrsni stol jer sa svojim proljetnim bojama izgledaju čarobno i predivno se uklapaju!

Osim što dekorativno lijepo izgledaju na stolu, toliko su ukusna da ćete ih vjerojatno praviti češće i povodom svake sljedeće prigode. A što je najbolje, vrlo se jednostavno pripremaju u svakom Vitamix blenderu.

U nastavku donosimo recept.

Sastojci

  • 10 tvrdo kuhanih jaja
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • 70 g zelenog graška
  • 1 žlica nasjeckane mente + dodatno za posluživanje
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 1 žlica majoneze (po želji)
  • naribana korica ½ limuna
  • sol i papar po ukusu

Priprema

  1. Skuhajte tvrdo kuhana jaja. Tapkajte po ljuskama kuhanih jaja i pažljivo ih ogulite. Operite jaja pa svako jaje prepolovite po dužini kako bi izgledom podsjećala na lađice.
  2. Pažljivo izdvojite žumanjak od bjelanjka i dodajte ga u Vitamix Lađice bjelanjaka rasporedite po tanjuru za posluživanje.
  3. Dodajte grašak u Vitamix posudu skupa sa začinskim biljem, grčkim jogurtom, majonezom, limunovom koricom i po ukusu začinite solju i paprom. Zatvorite poklopac.
  4. Uključite stroj na brzinu 1 i polako povećavajte na brzinu 8, koristeći štap za potiskivanje namirnica prema oštricama, ako je potrebno.
  5. Blendajte 20-30 sekundi ili dok ne dobijete željenu konzistenciju.
  6. Gotovu smjesu od žumanjaka malom žlicom lijepo rasporedite u bjelanjke.
  7. Ukrasite listićima svježe mente ili drugim začinskim biljem po želji.

Original recept možete pronaći ovdje.

×
×

Košarica