Punjena proljetna jaja dodatno dekoriraju svaki uskrsni stol jer sa svojim proljetnim bojama izgledaju čarobno i predivno se uklapaju!
Osim što dekorativno lijepo izgledaju na stolu, toliko su ukusna da ćete ih vjerojatno praviti češće i povodom svake sljedeće prigode. A što je najbolje, vrlo se jednostavno pripremaju u svakom Vitamix blenderu.
U nastavku donosimo recept.
Sastojci
- 10 tvrdo kuhanih jaja
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 70 g zelenog graška
- 1 žlica nasjeckane mente + dodatno za posluživanje
- 1 žlica grčkog jogurta
- 1 žlica majoneze (po želji)
- naribana korica ½ limuna
- sol i papar po ukusu
Priprema
- Skuhajte tvrdo kuhana jaja. Tapkajte po ljuskama kuhanih jaja i pažljivo ih ogulite. Operite jaja pa svako jaje prepolovite po dužini kako bi izgledom podsjećala na lađice.
- Pažljivo izdvojite žumanjak od bjelanjka i dodajte ga u Vitamix Lađice bjelanjaka rasporedite po tanjuru za posluživanje.
- Dodajte grašak u Vitamix posudu skupa sa začinskim biljem, grčkim jogurtom, majonezom, limunovom koricom i po ukusu začinite solju i paprom. Zatvorite poklopac.
- Uključite stroj na brzinu 1 i polako povećavajte na brzinu 8, koristeći štap za potiskivanje namirnica prema oštricama, ako je potrebno.
- Blendajte 20-30 sekundi ili dok ne dobijete željenu konzistenciju.
- Gotovu smjesu od žumanjaka malom žlicom lijepo rasporedite u bjelanjke.
- Ukrasite listićima svježe mente ili drugim začinskim biljem po želji.
Original recept možete pronaći ovdje.