Trenutno pregledavate Punjena proljetna jaja od graška i mente
    Recept za punjenja jaja

    Punjena proljetna jaja od graška i mente

    image_pdfimage_print

    Punjena proljetna jaja dodatno dekoriraju svaki uskrsni stol jer sa svojim proljetnim bojama izgledaju čarobno i predivno se uklapaju!

    Osim što dekorativno lijepo izgledaju na stolu, toliko su ukusna da ćete ih vjerojatno praviti češće i povodom svake sljedeće prigode. A što je najbolje, vrlo se jednostavno pripremaju u svakom Vitamix blenderu.

    U nastavku donosimo recept.

    Sastojci

    • 10 tvrdo kuhanih jaja
    • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
    • 70 g zelenog graška
    • 1 žlica nasjeckane mente + dodatno za posluživanje
    • 1 žlica grčkog jogurta
    • 1 žlica majoneze (po želji)
    • naribana korica ½ limuna
    • sol i papar po ukusu

    Priprema

    1. Skuhajte tvrdo kuhana jaja. Tapkajte po ljuskama kuhanih jaja i pažljivo ih ogulite. Operite jaja pa svako jaje prepolovite po dužini kako bi izgledom podsjećala na lađice.
    2. Pažljivo izdvojite žumanjak od bjelanjka i dodajte ga u Vitamix Lađice bjelanjaka rasporedite po tanjuru za posluživanje.
    3. Dodajte grašak u Vitamix posudu skupa sa začinskim biljem, grčkim jogurtom, majonezom, limunovom koricom i po ukusu začinite solju i paprom. Zatvorite poklopac.
    4. Uključite stroj na brzinu 1 i polako povećavajte na brzinu 8, koristeći štap za potiskivanje namirnica prema oštricama, ako je potrebno.
    5. Blendajte 20-30 sekundi ili dok ne dobijete željenu konzistenciju.
    6. Gotovu smjesu od žumanjaka malom žlicom lijepo rasporedite u bjelanjke.
    7. Ukrasite listićima svježe mente ili drugim začinskim biljem po želji.

    Original recept možete pronaći ovdje.

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica