Bezglutenski limun kolač je nešto što se idealno može uklopiti na vašem uskrsnom stolu kao super slasni i zdravi kolač.
I znate što još? Toliko se jednostavno priprema uz naš Bamix štapni mikser, a ujedno je i super zdrava varijanta u odnosu na obični limun kolač. Može li bolje!
Bezglutenski limun kolač – recept
Sastojci
- 230 g Farina brašna, Schar
- 150 g grčkog jogurta
- 1 vrećica praška za pecivo
- 4 cijela jaja
- 100 g šećera
- malo limunovog soka (ocijeđeni limun) ili ekstrakt od limuna
Priprema
- Izmiješati mikserom jaja i šećer.
- Dodati grčki jogurt te ekstrakt od vanilije ili limunovog soka i sve izmiješati.
- Zatim dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve još jednom dobro izmiješati da se sastojci povežu.
- Smjesu izliti u kalup (promjera 20cm).
- Peći na 170 stupnjeva, 35 do 40 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Kada je kolač gotov ostavite ga da se potpuno ohladi i po želji posipajte sa šećerom u prahu.
Recept je preuzet s bloga Bezglutenska radost.
U slast!