Namaz od bučinih sjemenki
Mia Duvnjak, magistica nutricionizma nedavno je napisala članak za Enzitu o pravilnoj prehrani trudnica. U prijedlogu jelovnika za doručak je predložila namaz od bučinih sjemenki Jednostavan i bogati namaz savršeno se uklapa s vašim omiljenim kruhom.
“Raspored na tanjuru trudnice treba biti sljedeći:
● Pola tanjura treba biti voće i povrće, ¼ tanjura su kruh od cjelovitog zrna, krumpir, integralna tjestenina,
žitarice.
● ¼ treba sadržavati ribu, crveno meso, meso peradi, mahunarke, orašaste plodove,
● Trudnicama se preporučuje dnevno konzumirati 2 jogurta (300 ml) i 1 čašu mlijeka (250 ml)”
Cijeli članak o pravilnoj prehrani u trudnoći pročitajte na linku.
Recept od Mije dijelimo s vama u nastavku.
Sastojci
- 1 šalica bučinih sjemenki (2 5 dcl)
- 6 žlica bučinog ulja
- Sol prema ukusu
Priprema:
- Bučine sjemenke tostirajte (ispecite) na tavi 3 minute miješajući. Sjemenke će dobiti laganu smeđu boju i počet će „pucati“ u tavi. Zajedno sa solju još tople sjemenke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete maslac. Prvo ćete dobiti brašno, a tek kasnije maslac, žlicom skinite sa stjenki blendera pa ponovite postupak.
- Na kraju dodajte bučino ulje i miksajte još malo dok se sve dobro ne pomiješa. Probajte da li je potrebno još soli ili možda ulja pa promiješajte dok ne dobijete željeni okus i teksturu.
Nutritivna vrijednost:
Energetska vrijednost: 1569.2 kcal
Ugljikohidrati: 21.2 g, (5.1 %)
Bjelančevine: 42.9 g, (10.4 %)
Masti: 154.6 g, (84.4 %)
Naša preporuka uređaja:
- Blenderi
Vitamix ASCENT A3500i blender inox
-
1.247,00 €
103.92 € mjesečno
- Dodaj u košaricu