Trenutno pregledavate Ceviche s kozicama

    Ceviche s kozicama

    image_pdfimage_print

    Ceviche s kozicama – južnoameričko jelo od sirovih morskih plodova u sokovima citrusa. Brzo je gotovo, svježe i lagano, ljetno jelo.

    Ovaj ceviche s kozicama možete poslužiti kao predjelo, prilog ili salatu. Lijepo će se slagati sa začinjem, posebno ljutim elementima. A vrlo je važno da su morski plodovi svježi! U cevicheu može i treba biti iskombinirano ono najbolje iz mora.

    Kozice su niskokalorične i bogate tvarima blagotvornima za naš organizam, posebno tvarima poput joda ili astaksantina koji su vrlo rijetka pojava u namirnicama. Brojne su mogućnosti i načini na koje se kozice mogu pripremiti, a u svakom je slučaju potrebna kratka termička obrada.

    Pripremate opušteno druženje s obitelji ili prijateljima, došli ste umorni s posla i nemate volje za kuhanje ili jednostavno želite pojesti nešto zdravo, lagano i provjereno ukusno – tada je ceviche s kozicama primamljiva opcija.

    Sastojci:

    • 350 g kozica
    • sok 4 limete
    • 2 žlice soli
    • 1 glavica ljubičastoga luka
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 šaka korijandera
    • 1 očišćena crvena čili papričica
    • 2 rajčice
    • 1 avokado

    Upute:

    1. Kozice zaliti sokom limete i posoliti. Ostaviti da odstoji 30ak minuta.
    2. Pomoću Bamix SliceSy i štapnoga miksera isjeckati luk, češnjak, korijander i čili papričicu.
    3. Nasjeckati rajčicu i avokado pa ih pomiješati s prethodno dobivenom smjesom.

    Servirati možete s nachosima, kruhom, kiflicama ili kao prilog jelu ili kao salatu.

    Dobar tek!

     

    Cijeli recept potražite na bamix.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica