Trenutno pregledavate Ceviche s kozicama

Ceviche s kozicama

image_pdfimage_print

Ceviche s kozicama – južnoameričko jelo od sirovih morskih plodova u sokovima citrusa. Brzo je gotovo, svježe i lagano, ljetno jelo.

Ovaj ceviche s kozicama možete poslužiti kao predjelo, prilog ili salatu. Lijepo će se slagati sa začinjem, posebno ljutim elementima. A vrlo je važno da su morski plodovi svježi! U cevicheu može i treba biti iskombinirano ono najbolje iz mora.

Kozice su niskokalorične i bogate tvarima blagotvornima za naš organizam, posebno tvarima poput joda ili astaksantina koji su vrlo rijetka pojava u namirnicama. Brojne su mogućnosti i načini na koje se kozice mogu pripremiti, a u svakom je slučaju potrebna kratka termička obrada.

Pripremate opušteno druženje s obitelji ili prijateljima, došli ste umorni s posla i nemate volje za kuhanje ili jednostavno želite pojesti nešto zdravo, lagano i provjereno ukusno – tada je ceviche s kozicama primamljiva opcija.

Sastojci:

  • 350 g kozica
  • sok 4 limete
  • 2 žlice soli
  • 1 glavica ljubičastoga luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 šaka korijandera
  • 1 očišćena crvena čili papričica
  • 2 rajčice
  • 1 avokado

Upute:

  1. Kozice zaliti sokom limete i posoliti. Ostaviti da odstoji 30ak minuta.
  2. Pomoću Bamix SliceSy i štapnoga miksera isjeckati luk, češnjak, korijander i čili papričicu.
  3. Nasjeckati rajčicu i avokado pa ih pomiješati s prethodno dobivenom smjesom.

Servirati možete s nachosima, kruhom, kiflicama ili kao prilog jelu ili kao salatu.

Dobar tek!

 

Cijeli recept potražite na bamix.com

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica