Trenutno pregledavate Domaći kruh s integralnim brašnom

    Domaći kruh s integralnim brašnom

    image_pdfimage_print

    Budimo sva osjetila s domaćim kruhom od integralnog brašna. Uvijek treba uživati u hrani i ne to nije samo isprazna priča. Kada uživate u hrani lakše ju probavljate, jačate apsorpciju nutrijenata i javlja vam se veći osjećaj sitosti. Jedite sporije i budite “u trenutku” nemojte da vam obrok bude usputan dok gledate televiziju, čitate, radite ili tipkate. U nastavku donosimo recept za kruh koji se topi u ustima i opija mirisom.

     

    Potrebni sastojci:

    • 500 grama pšenice
    • 1 vrećica suhog kvasca
    • 300 ml mlake vode
    • 1 žličica morske soli
    • 1 žličica šećera
    • 3 žlice maslinovog ulja

    Upute:

    1. Sameljite pšenicu u Mockmill mlinu 
    2. U sredini brašna napravite rupu i dodajte kvasac i šećer kako bi se kvasac podigao, a s strane u brašno stavite sol.
    3. Kad se kvasac pretvori u pjenicu dodajte polagano vodu i miješajte brašno sve sok tijesto ne postane homogeno.
    4. Prebacite kruh u kalup i ostavite da se diže 30-40 minuta.
    5. Pecite kruh u pećnici 200°C otprilike 35-40 minuta.

     

    Pečeni kruh hladite na rešetki.

     

    Prijedlog za serviranje s humusom od vlasca, špinata i cvjetače, zelenim namazom,  ili namazom od lješnjaka .

     

    Uživajte u svakom zalogaju!

    Dobar tek!

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica