Budimo sva osjetila s domaćim kruhom od integralnog brašna. Uvijek treba uživati u hrani i ne to nije samo isprazna priča. Kada uživate u hrani lakše ju probavljate, jačate apsorpciju nutrijenata i javlja vam se veći osjećaj sitosti. Jedite sporije i budite “u trenutku” nemojte da vam obrok bude usputan dok gledate televiziju, čitate, radite ili tipkate. U nastavku donosimo recept za kruh koji se topi u ustima i opija mirisom.
Potrebni sastojci:
- 500 grama pšenice
- 1 vrećica suhog kvasca
- 300 ml mlake vode
- 1 žličica morske soli
- 1 žličica šećera
- 3 žlice maslinovog ulja
Upute:
- Sameljite pšenicu u Mockmill mlinu
- U sredini brašna napravite rupu i dodajte kvasac i šećer kako bi se kvasac podigao, a s strane u brašno stavite sol.
- Kad se kvasac pretvori u pjenicu dodajte polagano vodu i miješajte brašno sve sok tijesto ne postane homogeno.
- Prebacite kruh u kalup i ostavite da se diže 30-40 minuta.
- Pecite kruh u pećnici 200°C otprilike 35-40 minuta.
Pečeni kruh hladite na rešetki.
Prijedlog za serviranje s humusom od vlasca, špinata i cvjetače, zelenim namazom, ili namazom od lješnjaka .
Uživajte u svakom zalogaju!
Dobar tek!
Naša preporuka uređaja:
- USKORO DOSTUPNO
- Mlinovi
Mockmill Professional mlin za žitarice
-
735,00 €
61.25 € mjesečno
- Pročitaj više