Trenutno pregledavate Domaći kruh s integralnim brašnom

Domaći kruh s integralnim brašnom

Budimo sva osjetila s domaćim kruhom od integralnog brašna. Uvijek treba uživati u hrani i ne to nije samo isprazna priča. Kada uživate u hrani lakše ju probavljate, jačate apsorpciju nutrijenata i javlja vam se veći osjećaj sitosti. Jedite sporije i budite “u trenutku” nemojte da vam obrok bude usputan dok gledate televiziju, čitate, radite ili tipkate. U nastavku donosimo recept za kruh koji se topi u ustima i opija mirisom.

 

Potrebni sastojci:

  • 500 grama pšenice
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 300 ml mlake vode
  • 1 žličica morske soli
  • 1 žličica šećera
  • 3 žlice maslinovog ulja

Upute:

  1. Sameljite pšenicu u Mockmill mlinu 
  2. U sredini brašna napravite rupu i dodajte kvasac i šećer kako bi se kvasac podigao, a s strane u brašno stavite sol.
  3. Kad se kvasac pretvori u pjenicu dodajte polagano vodu i miješajte brašno sve sok tijesto ne postane homogeno.
  4. Prebacite kruh u kalup i ostavite da se diže 30-40 minuta.
  5. Pecite kruh u pećnici 200°C otprilike 35-40 minuta.

 

Pečeni kruh hladite na rešetki.

 

Prijedlog za serviranje s humusom od vlasca, špinata i cvjetače, zelenim namazom,  ili namazom od lješnjaka .

 

Uživajte u svakom zalogaju!

Dobar tek!

 

×
×

Košarica