Trenutno pregledavate Tjestenina s artičokama i rajčicom

    Tjestenina s artičokama i rajčicom

    image_pdfimage_print
    Tjestenina s artičokama i rajčicom iz pećnice za ukusni ručak uz zdjelu salate za sve za brzi i ukusni ručak. Artičoki se pripisuju brojna ljekovita sredstva, između ostalog bogate su kalijem, magnezijem i folnom kiselinom. Recept za domaću tjesteninu potražite OVDJE.
    Sastojci:
    • 150 g šampinjona
    • 200 g rajčica, po mogućnosti raznih sorti
    • 240 g srca artičoke
    • 40 g oraha
    • 100 g pekorina ili parmezana
    • 100 ml maslinovog ulja
    • 1 žlica balsamica
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 žlica meda
    • Sol i papar
     
    Upute: 
    1. Zagrijte pećnicu na 200°c
    2. Stavite rajčice, artičoke i gljive na grube narezane komade na lim za pečenje.
    3. Pomiješajte ulje, balzam, med, češnjak i začinsko bilje te sol i papar u preljev i prelite preko povrća.
    4. Zatim pospite ribanim pecorinom ili parmezanom.
    5. Peći u pećnici dok ne dobije boju (cca 15 min)
    6. Zatim pomiješajte sa svježe kuhanom tjesteninom i malo svježeg špinata.

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica