Tjestenina s artičokama i rajčicom iz pećnice za ukusni ručak uz zdjelu salate za sve za brzi i ukusni ručak. Artičoki se pripisuju brojna ljekovita sredstva, između ostalog bogate su kalijem, magnezijem i folnom kiselinom. Recept za domaću tjesteninu potražite OVDJE.
Sastojci:
- 150 g šampinjona
- 200 g rajčica, po mogućnosti raznih sorti
- 240 g srca artičoke
- 40 g oraha
- 100 g pekorina ili parmezana
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žlica balsamica
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica meda
- Sol i papar
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 200°c
- Stavite rajčice, artičoke i gljive na grube narezane komade na lim za pečenje.
- Pomiješajte ulje, balzam, med, češnjak i začinsko bilje te sol i papar u preljev i prelite preko povrća.
- Zatim pospite ribanim pecorinom ili parmezanom.
- Peći u pećnici dok ne dobije boju (cca 15 min)
- Zatim pomiješajte sa svježe kuhanom tjesteninom i malo svježeg špinata.
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
- USKORO DOSTUPNO
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – siva
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Pročitaj više
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – royal plava
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu