Trenutno pregledavate Tjestenina s artičokama i rajčicom

Tjestenina s artičokama i rajčicom

image_pdfimage_print
Tjestenina s artičokama i rajčicom iz pećnice za ukusni ručak uz zdjelu salate za sve za brzi i ukusni ručak. Artičoki se pripisuju brojna ljekovita sredstva, između ostalog bogate su kalijem, magnezijem i folnom kiselinom. Recept za domaću tjesteninu potražite OVDJE.
Sastojci:
  • 150 g šampinjona
  • 200 g rajčica, po mogućnosti raznih sorti
  • 240 g srca artičoke
  • 40 g oraha
  • 100 g pekorina ili parmezana
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica balsamica
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica meda
  • Sol i papar
 
Upute: 
  1. Zagrijte pećnicu na 200°c
  2. Stavite rajčice, artičoke i gljive na grube narezane komade na lim za pečenje.
  3. Pomiješajte ulje, balzam, med, češnjak i začinsko bilje te sol i papar u preljev i prelite preko povrća.
  4. Zatim pospite ribanim pecorinom ili parmezanom.
  5. Peći u pećnici dok ne dobije boju (cca 15 min)
  6. Zatim pomiješajte sa svježe kuhanom tjesteninom i malo svježeg špinata.

Recept preuzet s ankarsrum.com

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica