Trenutno pregledavate Zdravi sladoled

Zdravi sladoled

image_pdfimage_print

Zdravi sladoled – postoji li uopće takav?

Da, možda na prvu nezamislivo, ali vaša omiljena slastica stvarno postoji i u zdravijoj varijanti. Svi smo odrasli na kupovnim sladoledima, koji su fini, ali i puni konzervansa, zasićenih masnih kiselina, kojekakvih bojila i ostalih aditiva. Iako sladoled obično pripada kategoriji nezdravih poslastica, postoje načini kako sladoled može postati zdrava svakodnevnica. Bez imalo grižnje savjesti možete dobiti zdravi sladoled koji ima nutritivnu vrijednost, prirodnu kremastu teksturu i žarke boje voća.

Kako? Otkrit ću vam tajnu – Hurom sokovnik! Hurom promiče zdrave navike, a isto tako zna da je sladoledu jako teško odoljeti. Zato je za određene modele osmislio sita za izradu sladoleda, kako bi svi ljubitelji mogli uživati i u zdravijim varijantama sladoleda.

Za izradu sladoleda koristite smrznuto voće, jogurt i mlijeko po želji. Riječ je o sladoledu koji je kremast, ukusan, brz, zdrav i u potpunosti prema vašem ukusu. Oduševit će vas na prvu, posebno vaše najmlađe, kojima će to postati zabavan način za veću konzumaciju voća. Zapravo, uvijek će vas tražiti više! U voćnim sladoledima mogu uživati i osobe s intolerancijom na gluten ili laktozu, jer se mlijeko i mliječni derivati stavljaju opcionalno. Ali i svi ostali ljubitelji sladoleda koji paze na zdravlje i vitalnost.

Kako napraviti domaći zdravi sladoled u Hurom sokovniku?

Vrlo jednostavno. Treba vam samo smrznuto voće i model Hurom sokovnika koji priprema sladolede prema vašim željama. Možete birati između tri genijalna sokovnika: H200, H100 i HZ.

A evo i moje ideje za zdravo osvježenje!

TROPSKI SLADOLED

 

Sastojci:

  • 2 smrznute banane
  • 1/2 šalice smrznutih komadića ananasa
  • 1/2 šalice smrznutih komadića manga
  • 1/4 šalice ljuskica kokosa
  • par listića svježe mente

Priprema:

  1. Pripremite sito za izradu sladoleda i stavite ga u vaš Hurom (H200, H100 i HZ).
  2. Upalite sokovnik i postupno ubacujte oguljene banane, ananas i mango.
  3. Na početku je otvor za sok zatvoren kako bi se svi sastojci ravnomjerno obradili.
  4. Kada se komora za cijeđenje napuni, otvorite otvor sokovnika i pustite sladoled u čašu.
  5. Po vrhu pospite ljuskicama kokosa i dodajte par listića mente.

Neka vaš omiljeni uređaj za svježe hladno prešane sokove bude i omiljeni uređaj za osvježavajuće deserte. Osvježite si dan, rashladite nepce i udovoljite svim osjetilima – zdravo i božanstveno.

Uz Hurom do zdrave inačice sladoleda!

Tea Tušup

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica