Trenutno pregledavate Kako napraviti domaći jogurt?

Kako napraviti domaći jogurt?

image_pdfimage_print

Za domaći jogurt sve što trebate je odabrati svježe namirnice, a ostalo s punim povjerenjem prepustite Magimix kuhalu na paru. Pomoći će vam da u kratkom vremenu napravite fini, kremasti jogurt, bez obzira na kulinarsko iskustvo. Jogurt po vašem ukusu i bez umjetnih dodataka.

Magimix kuhalo na paru ima titulu višenamjenskog uređaja. Tako osim jogurta, možete pripremati i brojne druge recepte od predjela do deserta.

Što sve trebate znati o Magimix kuhalu na paru?

Za one koji žele znati više o njemu, spomenut ću neke od specifičnosti koje ga čine odličnim aparatom:

  • Velika zapremina i pomično dno: za kuhanje većih namirnica poput cijelog pileta, artičoka ili cvjetače.
  • Dvostruki kapacitet: možete kuhati više različitih jela istovremeno na dva nivoa.
  • Metoda kuhanja parom bez tlaka: umjesto ispiranja okusa, nježna para izvlači okus namirnica. Sve hranjive tvari, boja, tekstura i okus ostaju sačuvani. Nema ulja niti masnoća.
  • 4 kontrolna programa kuhanja: 40°C za jogurt, 60°C za održavanje temperature, 80°C za ribu i osjetljive namirnice, 100°C za povrće, rižu, meso, ribu, jaja, voće i deserte
  • Digitalni zaslon s funkcijom odbrojavanja vremena i automatskog isključivanja.
  • Izrađeno od nehrđajućeg čelika.
  • Dodaci: višenamjenska posuda s poklopcem za kuhanje riže ili umaka, utori za kuhanje jaja, stakleni poklopac za lakše praćenje procesa kuhanja.

Kuhanje na paru jednostavno je samo po sebi, ali zahtjeva što je moguće svježije i kvalitetnije namirnice, kako bi se osigurao optimalni okus. No, vratimo se jogurtu!

Običan, a zdrav domaći jogurt od samo 2 sastojka

Znate li da od 1 litre mlijeka možete istovremeno napraviti do 9 jogurta (od 125 ml)? Kuhanje na pari ne odnosi se samo na zdravu prehranu, već i na uživanje. Zato, uživajte u receptu koji sam vam pripremila. Možete iskušati jogurt od običnog mlijeka ili neku od biljnih varijanata, poput sojinog mlijeka. Također, za prvu izradu jogurta, morat ćete kao bazu koristiti kupovni jogurt, no već od sljedećeg puta moći ćete koristiti jedan vaš domaći jogurt koji ste izradili u Magimix kuhalu. Vaš domaći jogurt bit će vam dovoljan za sljedećih pet do šest ciklusa, nakon čega ćete morati opet posegnuti za kupovnim, jer mliječne kulture lako gube učinkovitost. No, sve je to mala cijena za činjenicu da izrađujete sami svoj jogurt, bez šećera i konzervansa. Još ako u njega dodate koji komadić voća, teško da ćete se vratiti na stare navike.

Sastojci:

1 l (sojinog) mlijeka (ili drugog mlijeka po izboru)
125 g (sojinog) jogurta (ili drugog jogurta po izboru)

Priprema:

  1. Pomiješajte 1 litru mlijeka s jogurtom u velikom vrču
  2. Smjesu izlijte u čašice za jogurt (bez poklopca) u jednu od posuda Magimix kuhala. Ne stavljajte vodu u spremnik.
  3. Poklopite staklenim poklopcem i okrenite na program za jogurt (40°C). Kuhajte 8-12h.

Napomena:

Za kremastu konzistenciju kuhajte 8h, a za čvršću konzistenciju, kuhajte punih 12h. Koristite li poluobrano mlijeko, jogurti će biti blaži i okus će biti kiseliji. Kada se jogurt ohladi, stavite ga u hladnjak na 3 sata. Možete ga čuvati u hladnjaku 5 – 7 dana.

Ideje za zdrave deserte s jogurtom, a vi kupovni jogurt zamijenite domaćim i uživajte! 🙂

Zdravo kuhajte uz Magimix kuhalo na paru!

Tea Tušup

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica