Trenutno pregledavate Zašto su uređaji s tehnologijom hladnog prešanja ultimativni zakon?

Zašto su uređaji s tehnologijom hladnog prešanja ultimativni zakon?

image_pdfimage_print

Često se čuje da je zdrav život skup. Iako se slažemo da bi početno ulaganje u opremu moglo biti veći financijski izdatak, dugoročna korist i financijska isplativost nepobitna su činjenica zdravog načina života, kojemu su cijeđeni sokovi sastavni dio.

Što kaže matematika?

Da svakodnevno kupujete svježe cijeđene sokove u trgovini, tjedno biste trošili oko 200 kn, odnosno oko 10.000 kn godišnje. Priuštite li si cijeđenje soka u vlastitoj kuhinji, uživat ćete u prekrasnim okusima i štedjeti novac! Osim novca, uštedjet ćete i vrijeme, jer vam neće trebati dvadesetak minuta za svakodnevni odlazak do trgovine, stajanje u redu i kupovinu soka, nego će vam za cijeđenje soka kod kuće trebati oko pet minuta.

Zamislite da ne morate više kupovati bademovo mlijeko nego da ga sami izrađujete kod kuće! Najbolji dio ove priče je to što znate da pijete mlijeko bez ikakvih dodataka, pojačivača okusa ili šećera. Jednostavno udvostručite unos povrća bez ometanja probave. Nekim ljudima prevelik unos vlakana može poremetiti probavu, ali pijenjem sokova možete zadovoljiti potrebe organizma za voćem i povrćem bez probavnog stresa. Cijeđenje soka kod kuće vrlo je održivo – i više nego što mislite! Otkrit ćete da će vam se količina otpada u kuhinji smanjiti, jer ostatke voća i povrća od cijeđenja možete koristiti u raznim receptima i jelima kao što je, recimo, povrtni temeljac ili bezmesne mesne okruglice.

Što sokovnike čini posebnima?

Prava vrijednost sokovnika na hladno prešanje krije se u njihovom dizajnu koji vodi brigu o najosjetljivijim i najvrijednijim sastojicima svakog voća i povrća. Osim što olakšavaju unos hranjivih tvari iz različitog svježeg, organskog voća i povrća, sokovnici tehnologijom hladnog prešanja izvlače enzime iz svježeg voća i povrća, ali i hranjive tvari koje se nalaze između vlaknastih tvorevina biljaka. Enzimi, koji gube sve svoje vrijednosti u kontaktu s toplinom, kao i vitamini topljivi u vodi, poput vitamina C, djelomično su osjetljivi na toplinu i oksidaciju. U procesu dizajniranja sokovnika na hladno prešanje, fokus je upravo na sprječavanju gubitka hranjivih tvari zbog topline i oksidacije. Svako voće i povrće sadržava specifične nutrijente, a svojim bojama nas privlači i otkriva što se u njemu krije.

Kakve veze boje imaju s prehranom?

Jednom riječju: fitokemikalije. Ove tvari prirodni su sastojak isključivo biljaka i mogu osigurati zdravlje čak i bolje od osnovnih hranjivih tvari. Boja, poput one koja borovnicu čini tako plavom, može upućivati na neke od supstanci koje djeluju u sinergiji s vitaminimamineralima vlaknima (a sve to je prisutno u voću i povrću) iz cjelovitih namirnica te pozitivno utjecati na zdravlje, a istovremeno smanjiti rizik od bolesti.

Očistite se pomoću antioksidansa

Želite sjajnu kosu i kožu, a mozak koji radi brže od najbržeg računala? To nije nemoguće kao što zvuči! Rješenje je u cijeđenim sokovima koji su bogati antioksidansima. Te superhranjive tvari nalaze se u voću i povrću, a jednostavno ih možete izolirati hladnim prešanjem. One štite vaše tijelo od staničnog oštećenja kože, vitalnih organa i, najvažnije, oštećenja mozga. Zato, odmah na cijeđenje sokova!

Sok od mrkve

Izrazito zdrav za djecu, za osobe s problematičnom kožom i slabim imunitetom te izvrsna podrška u pripremanju kože za izlaganje suncu jer sadrži beta-karotenvitamin Bkalijkalcijkobalt i druge mineralne tvari. Dok cijedite svježe voće i povrće, trenutno oslobađate vrijedne hranjive tvari kojima je prebogato: ne samo enzime nego i vitamine, minerale, antioksidane i elemente u tragovima. A budući da su već oslobođeni iz vlaknastih membrana voća ili povrća, spremni su za apsorpciju u vašem tijelu bez trošenja vremena i energije na njihovu probavu. Uzmimo za primjer beta karoten. Ako pojedete mrkvu, unosite oko 1 posto te tvari za jačanje imuniteta. A ako mrkvu iscijedite? Zapanjujućih 100 posto!

Hladno prešani energetski shooteri

Svježe voće i sokovnici fantastičan su spoj za dobivanje energetskog shootera! Jeste li znali da od 1 kg naranči naranče dobijete 0,7 dcl bistrog soka? Neka jutrima svježi hladno prešani sok bude izvor vaše energije.

Pet razloga zašto zeleni sok

Zeleni sokovi su alkalni i bogati klorofilom koji oksigenizira krv. Pomažu izlučivanju otrova iz organizma te pročišćavaju probavni sustav i krv, uz to su bogati supstancama koje pomažu u izgradnji željeza u krvi. Pomažu radu crijeva, budući da sadrže mnogo vlakana koji su neophodni za dobru probavu te sadrže obilje vitamina i minerala koji se vrlo lako apsorbiraju u organizmu, obzirom da su sve namirnice usitnjene pa se njihovo probavljanje brzo odvija.

Hurom H320N sokovnik

Ovaj fenomenalan sokovnik već je u prvim mjesecima postao best buy model među svim sokovnicima na hladno prešanje koji su trenutno dostupni na tržištu.

Ono po čemu je Hurom H320N specifičan je to da se čak i sastojci koji nisu unaprijed pripremljeni mogu umetnuti odjednom, za automatsko rezanje i cijeđenje. H320N spreman je na sve, od zdravog mlijeka od orašastih plodova, ukusnih sokova do zdravih deserta. Kao i kod svih drugih Hurom sporih sokovnika, sokovnik H320N izrađen je od materijala bez BPA.

Otvor sokovnika tri je puta veći od postojećih. Ubacite cijele jabuke i naranče koje nije potrebno rezati! Mega pretkomora velikog kapaciteta od 2 litre omogućuje da ju napunite većom količinom voća i povrća, pa čak i za vrijeme rada sokovnika. Uistinu možete cijeli ananas bez usitnjavanja ubaciti u pretkomoru i H320N će od njega iscjediti do 4 dcl soka.

Test s jabukama je pokazao da od 1 kg jabuka sokovnik proizvede 809 ml soka, što daje impresivnu korisnost višu od 80%! U testu s narančama od kilogram naranči dobili smo 722 ml soka, što daje korisnost višu od 72%, što je također fenomenalan rezultat.

Sladoled iz sokovnika

Znate li da neki modeli Hurom sokovnika imaju sito za sladoled smrznuti jogurt? Neka vaš omiljeni uređaj za svježe hladno prešane sokove bude i omiljeni uređaj za osvježavajuće deserte. Osvježite svoje jutro, rashladite svoje nepce, udovoljite svim osjetilima – zdravo i božanstveno.

Što kažu kupci?

Prijatelji su nedavno kupili Hurom sokovnik i jednostavno su me prvo s pričom a kasnije i kvalitetom soka navukli na njega. Nisam planirao kupovati sokovnik i nisam ni mislio da bih mogao skoro svaki dan cijediti voćno – povrtne kombinacije. No, kada sam vidio što ovaj sokovnik čini s mrkvom i ciklom koje su do tada za mene bile najtvrđe namirnice i za koje nisam ni pomišljao da se može dobiti toliko soka, počela se rađati ideja da bih se mogao zaputiti u tome pravcu i kupiti si svoju zvijer. Nisam požalio svoju odluku. Već tjednima svaki dan sebi i ukućanima cijedim sok i svi su oduševljeni! Djeca ga obožavaju. Za sve sumnjivce kao što sam i sam bio, poručujem da ne odugovlačite s odlukom i da si priuštite ovaj genijalan aparat. Hurom sokovnik vrijedi svake kune, barem meni i mojoj obitelji – zaključuje Karlo iz Zagreba.

Naša preporuka Hurom sokovnika:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica