Trenutno pregledavate Prednosti zelenog soka

Prednosti zelenog soka

image_pdfimage_print

Zašto zeleni sok?

Zeleni sok izvrsna je kombinacija zelenog povrća i voća. Pije se isključivo sirov jer kao takav na najjednostavniji način sve nužne hranjive tvari dopiru do našeg organizma. Bilo bi puno teže pojesti određenu količinu namirnica koje bi jednako odgovarale jednoj čaši iscijeđenog zelenog soka.

zeleni sok, zdravlje, organizam, cijeđeni sok, zeleno lisnato povrće, hladno prešanje

➊  Zeleni sokovi su alkalni i bogati klorofilom koji oksigenizira krv.

➋  Pomažu izlučivanju otrova iz organizma te pročišćavaju probavni sustav i krv.

➌  Bogati su supstancama koje pomažu u izgradnji željeza u krvi.

➍  Sadrže obilje klorofila, vitamina i minerala koji se vrlo lako apsorbiraju u organizmu,
s obzirom na to da su sve namirnice usitnjene pa se njihovo probavljanje brzo odvija.

špinat, zeleno povrće, zeleno lisnato povrće

I Viktorija Boutenko, autorica knjige „Zeleno za zdravlje”, u potrazi za savršenom prehranom za ljude, došla je do određene grupe namirnica za koju tvrdi da ispunjava sve ljudske prehrambene potrebe, a to je upravo zelenje.

Zeleni sok: prirodan sok obojan zdravljem

Tekućina bilo kojeg oblika ima važnu ulogu u održavanju organizma zdravim, jer utječe na sve stanice u našem tijelu. Zbog toga bismo trebali obratiti pozornost na raznolikost i boju tekućih namirnica koje unosimo u tijelo. Uskoro nam stiže proljeće, zelene boje će biti posvuda pa neka bude i na vašem popisu namirnica koje svakodnevno konzumirate. Za to postoji jednostavno rješenje, a ono se nalazi u cijeđenom zelenom soku, jer zdravlje počinje upravo u čaši prirodnog soka. Hranite se prirodnim bojama, ne umjetnim.

blitva, jabuka, ananas, brokula, povrće, voće

Uz Hurom je tako lako zavoljeti zeleni sok

Ako ste od onih koji se nikako ne mogu motivirati izrezati i pojesti neko voće ili povrće, promijenit ćete mišljenje čim vam jednom Hurom sokovnik dođe pod ruke.

Ručno cijeđenje sokova ionako nikad nije bila najbolja ideja, jer bi dobar dio voća ostao neiskorišten, a lisnato povrće na takav način ne biste niti mogli pripremiti. Zato će vam Huromova tehnologija hladnog prešanja dati kvalitetan, prirodan bistri sok i svakim gutljajem moći ćete doživjeti pravi okus svih namirnica koje ste upotrijebili. Hranjive tvari iz iscijeđenog zelenog soka apsorbiraju se djelo­tvornije i pružaju mnogo više, pa čak i od tradicionalnih salata.

Probajte i sami, jer oni koji imaju priliku na Huromu cijediti zelene sokove, (ne)svjesno se okrenu intenzivnom korištenju žive hrane koja nakon nekog vremena donosi nevjerojatne pozitivne pomake za organizam. Baš tu vam Hurom sokovnik pruža niz mogućnosti kako biste pronašli vlastiti recept najukusnijih, a bogato hranjivih zelenih sokova.

A do tada, ponudit ću vam svoj omiljeni recept za dobar početak radnog dana. Vrlo je jednostavan, a potrebna vam je samo stabljika jednog celera, koju prije dobro operete i pustite kroz Hurom sokovnik.

Više o celerovom soku i njegovim izuzetno ljekovitim učincima, možete pronaći u knjizi Anthony Williamsa (Medicinski medij; Celerov sok)

Za zdravlje i vitalnost,
Enzita

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica