Vegansko vrhnje je idealna je zamjena za klasično vrhnje koja će obogatiti svaku gustu juhu, tortilje i umake. Vrhnje je odlično i za slana i slatka jela, jednostavno preliveno preko krumpira iz pećnice, a pripremit ćete ga za 10 minuta. Količinu vode prilagodite po želji zavisno o tome jel volite gušće ili rjeđe vrhnje.
Sastojci:
- 160 ml vode
- 250 g sirovih ili pečenih indijskih oraščića
- 1 limun, oguljen
- 2 manja češnja češnjaka, oguljena
- 1 manja ljutika, oguljena
- 1 žličica morske soli, po želji
- ½ žličice mljevenog crnog papra
Upute:
- Stavite sve sastojke u posudu Vitamix navedenim redoslijedom i dobro zatvorite poklopac.
- Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na najveću brzinu. Miješajte 30 sekundi, koristeći potisnik za pritiskanje sastojaka prema oštricama.
Recept preuzet s vitamix.com