Trenutno pregledavate Ljuti umak od manga

    Ljuti umak od manga

    image_pdfimage_print
    Odličan ljuti umak od manga koji možete posložiti kao uz platu sira, na omiljenom kruhu ili umak za povrće. Uvijek možete i izbaciti japanelo papričicu i dodati slatku papriku ili je izbaciti potpuno zavisni o željama.
    Sastojci: 
    • 1/2  malog luka, oguljenog, narezanog na krupnije komade
    • 185 g pečene crvene paprike
    • 3 srednja režnja češnjaka, oguljena
    • 2 žlice svježeg korijena đumbira, oguljenog
    • 775 g svježih komadića manga, oguljenih
    • sok 2 limete
    • 1 žlica japanelo nasjeckane papričice
    • 60 ml meda
    • 1 žličica košer soli, po želji
    • 1  žlica peršina, bez peteljki, nasjeckanog
    • 1  žlica  svježih listova metvice, bez peteljki, nasjeckanih
    Upute: 
    1. Stavite luk, papriku, češnjak, đumbir, jalapeno, mango i sok od limete u radnu zdjelu procesora hrane opremljenu višenamjenskom oštricom i pričvrstite poklopac. Pulsirajte 4-6 puta da ravnomjerno usitnite sastojke ili dok ne postignete željenu konzistenciju.
    2. Stavite u tavu srednje veličine na srednju vatru i dodajte med i košer sol, po želji. Kuhajte 25-30 minuta da dobijete malo gušću smjesu i zajedno kuhajte sastojke. Potpuno ohladite, a zatim umiješajte svježu nasjeckanu metvicu i peršin.

     

    Recept preuzet s vitamix.com 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica