Trenutno pregledavate Ljuti umak od manga

Ljuti umak od manga

image_pdfimage_print
Odličan ljuti umak od manga koji možete posložiti kao uz platu sira, na omiljenom kruhu ili umak za povrće. Uvijek možete i izbaciti japanelo papričicu i dodati slatku papriku ili je izbaciti potpuno zavisni o željama.
Sastojci: 
  • 1/2  malog luka, oguljenog, narezanog na krupnije komade
  • 185 g pečene crvene paprike
  • 3 srednja režnja češnjaka, oguljena
  • 2 žlice svježeg korijena đumbira, oguljenog
  • 775 g svježih komadića manga, oguljenih
  • sok 2 limete
  • 1 žlica japanelo nasjeckane papričice
  • 60 ml meda
  • 1 žličica košer soli, po želji
  • 1  žlica peršina, bez peteljki, nasjeckanog
  • 1  žlica  svježih listova metvice, bez peteljki, nasjeckanih
Upute: 
  1. Stavite luk, papriku, češnjak, đumbir, jalapeno, mango i sok od limete u radnu zdjelu procesora hrane opremljenu višenamjenskom oštricom i pričvrstite poklopac. Pulsirajte 4-6 puta da ravnomjerno usitnite sastojke ili dok ne postignete željenu konzistenciju.
  2. Stavite u tavu srednje veličine na srednju vatru i dodajte med i košer sol, po želji. Kuhajte 25-30 minuta da dobijete malo gušću smjesu i zajedno kuhajte sastojke. Potpuno ohladite, a zatim umiješajte svježu nasjeckanu metvicu i peršin.

 

Recept preuzet s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica