Trenutno pregledavate Kako napraviti tofu sa Hurom sokovnikom?

Kako napraviti tofu sa Hurom sokovnikom?

image_pdfimage_print

Napravite tofu s hurom sokovnikom

Izrada tofua kod kuće u početku se može činiti zastrašujućom, ali proces je lakši nego što mislite, posebno s vašim Hurom sokovnikom. Slijedite ove jednostavne korake kako biste napravili potpuno prirodan i zdrav tofu u udobnosti svog doma!

Sastojci:

  • Zrna soje – 300 g
  • Sredstvo za zgrušavanje / tradicionalna prirodna gorčina – 1 žlica

 

Upute:

  1. Zrna soje namočite u posudi s vodom oko jedan dan. Ostavite sastojke da se namaču dok ne izgledaju 2-3 puta veće od početnog stanja.
  2. Sastavite gornji dio Hurom sokovnika s sito za bisti sok.
  3. Za mlijeko od soje dodajte namočena zrna soje i filtriranu vodu u omjeru 1:1. Dodajte sve sastojke u sokovnik i iscjedite.
  4. Za dodatni okus možete dodati nasjeckano povrće po izboru (npr. mrkvu, špinat) i dodati u sokovnik u koraku (3).
  5. Kada dodajete posljednju mjericu sastojaka, dopola otvorite upravljačku polugu kako biste oslobodili stisnutu pulpu.
  6. U posudu za kuhanje (ili tavu za umake) izlijte mlijeko od soje (ili izvađene mahune) i kuhajte na srednjoj temperaturi. Miješajte da ne zagori.
  7. Kada sadržaj (6) prokuha, ugasite vatru. Polako dodajte sredstvo za zgrušavanje u lonac dok nastavljate miješati.
    Ulijte tofu u prešu za tofu. Pritisnike kako biste uklonili tekućinu i oblikovali čvrsti oblik.


Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica