Sočna zeleno-crvena tjestenina savršen je spoj avokada, rajčice, špinata i badema s tjesteninom. Ljetni obrok spreman u svega nekoliko koraka oduševit će vas okusima i teksturom, a pripremu znatno olakšava i ubrzava Bamix štapni mikser.
Naravno, na odmoru više vremena želimo provesti na plaži, u prirodi, družeći se s obitelji i prijateljima nego kuhajući satima u vreloj kuhinji. Ovaj brzi, ljetni ručak idealan je za pripremu na godišnjem odmoru. Jednostavna je, ukusna i brzo gotova zeleno-crvena tjestenina zahvaljujući pomoći štapnoga miksera. Prava je poslastica koju ćete pripremati i češće nego što mislite.
Bademi, kao kalorična i u isto vrijeme vrlo zdrava namirnica, odličan su izvor vitamina, mogu pomoći u snižavanju kolesterola i potiču mršavljenje. Možemo ih jesti sirove ili pečene, usitnjene ili u komadu kao grickalice. Ovoj tjestenini daju posebnu orašastu aromu i teksturu.
Dakako, možete se poigrati sa začinima, dodati još koji sastojak, primjerice meso ili ribu. Jednostavnost ovoga jela leži i u tome što ga je moguće modificirati i nadograđivati po želji. Ne ustručavajte se eksperimentirati, oslobodite svoja osjetila! Iznenadite svoje ukućane i prijatelje, pripremite im pravi užitak za nepce.
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 1 glavica luka
- 80 g badema
- 250 g cherry rajčica
- 2 avokada
- 1 limeta
- 150 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina
- 2 jušne žlice maslinovoga ulja
- 150 g listova špinata
- začini
Upute:
- Staviti kuhati tjesteninu.
- U Bamix SliceSy nasjeckati luk i odvojiti ga sa strane.
- U drugoj jedinici nasjeckati bademe i rajčice.
- Avokado, sok limete i vodu u kojoj se kuhala tjestenina izraditi pomoću Bamix štapnoga miksera.
- Na zagrijanome maslinovom ulju dinstati luk. Dodati smjesu badema i rajčica. Začiniti. Pred kraj dodati listove špinata.
- Servirati tjesteninu prelivenu dresingom od avokada sa smjesom badema, rajčica i špinata na vrhu.
Dobar tek!
Nakon brze pripreme ovoga ukusnog obroka nastavite uživati u odmoru, slobodnome vremenu, druženju…