Trenutno pregledavate Ananas s roštilja
Ananas s roštilja

Ananas s roštilja

image_pdfimage_print

Ananas s roštilja za Praznik rada koji samo što nije? Ne, nije šala…

Osim standardnih mesnih specijaliteta i povrća s roštilja, pokazat ćemo vam kako možete pripremiti i ananas s roštilja.

A toliko je ukusan da više nećete moći zamisliti roštilj bez njega.

Od aparata vam treba samo Bamix štapni mikser.

Sastojci

  • 500 ml kokosovog mlijeka
  • 130 ml vrhnja
  • 40 ml ruma
  • 10 g šećera u prahu
  • 75 g smeđeg šećera
  • 7 kockica leda
  • 7 limuna
  • 2 jaja
  • 1 ananas
  • pola žličice cimeta
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Narežite ananas. Na roštilju pecite izrezane komade izravno s obje strane, a zatim neizravno pecite oko 15 minuta.
  2. Nakon toga kriške narežite na osam komada i sitno naribajte koricu limuna.
  3. Limune ocijedite da dobijete otprilike 90 ml soka.
  4. Izmiksajte bjelanjke koristeći Bamix štapni mikser na brzini 1.
  5. Bjelanjke pomiješajte sa šećerom, limunovim sokom i kokosovim mlijekom.
  6. Dobivenu smjesu ulijte u čašu i koristeći Bamix štapni mikser u čaši s kockicama leda zdrobite sve u sorbet.
  7. Vrhnje i šećer u prahu istucite u čvrsti snijeg, također koristeći Bamix na brzini 1.
  8. Poslužite ananas s roštilja uz kuglicu sorbeta i vrhnja.

Odličan desert s grilla, zar ne? Uživajte u svom Prazniku rada!

Recept preveden sa stranice Bamix.com.

×
×

Košarica