Trenutno pregledavate Ananas s roštilja
    Ananas s roštilja

    Ananas s roštilja

    image_pdfimage_print

    Ananas s roštilja za Praznik rada koji samo što nije? Ne, nije šala…

    Osim standardnih mesnih specijaliteta i povrća s roštilja, pokazat ćemo vam kako možete pripremiti i ananas s roštilja.

    A toliko je ukusan da više nećete moći zamisliti roštilj bez njega.

    Od aparata vam treba samo Bamix štapni mikser.

    Sastojci

    • 500 ml kokosovog mlijeka
    • 130 ml vrhnja
    • 40 ml ruma
    • 10 g šećera u prahu
    • 75 g smeđeg šećera
    • 7 kockica leda
    • 7 limuna
    • 2 jaja
    • 1 ananas
    • pola žličice cimeta
    • prstohvat soli

    Priprema

    1. Narežite ananas. Na roštilju pecite izrezane komade izravno s obje strane, a zatim neizravno pecite oko 15 minuta.
    2. Nakon toga kriške narežite na osam komada i sitno naribajte koricu limuna.
    3. Limune ocijedite da dobijete otprilike 90 ml soka.
    4. Izmiksajte bjelanjke koristeći Bamix štapni mikser na brzini 1.
    5. Bjelanjke pomiješajte sa šećerom, limunovim sokom i kokosovim mlijekom.
    6. Dobivenu smjesu ulijte u čašu i koristeći Bamix štapni mikser u čaši s kockicama leda zdrobite sve u sorbet.
    7. Vrhnje i šećer u prahu istucite u čvrsti snijeg, također koristeći Bamix na brzini 1.
    8. Poslužite ananas s roštilja uz kuglicu sorbeta i vrhnja.

    Odličan desert s grilla, zar ne? Uživajte u svom Prazniku rada!

    Recept preveden sa stranice Bamix.com.

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica