Ananas s roštilja za Praznik rada koji samo što nije? Ne, nije šala…
Osim standardnih mesnih specijaliteta i povrća s roštilja, pokazat ćemo vam kako možete pripremiti i ananas s roštilja.
A toliko je ukusan da više nećete moći zamisliti roštilj bez njega.
Od aparata vam treba samo Bamix štapni mikser.
Sastojci
- 500 ml kokosovog mlijeka
- 130 ml vrhnja
- 40 ml ruma
- 10 g šećera u prahu
- 75 g smeđeg šećera
- 7 kockica leda
- 7 limuna
- 2 jaja
- 1 ananas
- pola žličice cimeta
- prstohvat soli
Priprema
- Narežite ananas. Na roštilju pecite izrezane komade izravno s obje strane, a zatim neizravno pecite oko 15 minuta.
- Nakon toga kriške narežite na osam komada i sitno naribajte koricu limuna.
- Limune ocijedite da dobijete otprilike 90 ml soka.
- Izmiksajte bjelanjke koristeći Bamix štapni mikser na brzini 1.
- Bjelanjke pomiješajte sa šećerom, limunovim sokom i kokosovim mlijekom.
- Dobivenu smjesu ulijte u čašu i koristeći Bamix štapni mikser u čaši s kockicama leda zdrobite sve u sorbet.
- Vrhnje i šećer u prahu istucite u čvrsti snijeg, također koristeći Bamix na brzini 1.
- Poslužite ananas s roštilja uz kuglicu sorbeta i vrhnja.
Odličan desert s grilla, zar ne? Uživajte u svom Prazniku rada!
Recept preveden sa stranice Bamix.com.