Trenutno pregledavate Tropska kocka

    Tropska kocka

    image_pdfimage_print

    Egzotična slastica prikladna ljetnim mjesecima baš je ova tropska kocka. Čokoladni biskvit, mango i kokos misli odvlače u toplije krajeve. Lagani biskvit čokoladnim učinit će malo kakaa u prahu, a dodatno će ga obogatiti liker od kokosa. Bogati preljev od vanilije i slatkoga vrhnja savršeno pristaje ovome biskvitu, a mango je prekretnica. Nekome osvježavajuć, nekome pretjerano sladak, a okus svakako varira ovisno o vrsti. Možda ste daleko od egzotične plaže, ali tropska kocka može se naći na vašem stolu za manje od sat vremena.

     

    Sastojci za biskvit:

    • 3 jaja
    • 1 žličica vanilin šećera
    • 110 g šećera
    • 130 g brašna
    • 15 g kukuruznog škroba
    • 10 g kakaa
    • 1 žličica praška za pečenje
    • 1 prstohvat soli

     

    Sastojci za preljev:

    • 100 g instant kreme od vanilije u prahu
    • 300 g hladnoga mlijeka
    • 50 g likera od kokosa
    • 500 g slatkoga vrhnja
    • 250 g manga
    • 100 g kokosovih listića/mrvica

     

    Upute za biskvit:

    1. Prethodno zagrijati pećnicu na 180 ⁰C.
    2. Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. Uz pomoć Bamix procesora i nastavka izraditi posoljene bjelanjke.
    3. Žumanjcima dodati šećer i vanilin šećer, izmiješati Bamix štapnim mikserom te dodati bjelanjcima.
    4. Pomiješati brašno, kukuruzni škrob, kakao i prašak za pecivo te suhu smjesu dodati prethodnoj smjesi. Dobro umiješati Bamix pjenjačom.
    5. Smjesu izliti u pleh za pečenje i šeći 25-30 min.
    6. Ostaviti biskvit 10 min. u plehu pa ga izvaditi i ostaviti da se ohladi.

     

    Upute za preljev:

    1. Bamix pjenjačom umiješati prah za kremu od vanilije u hladno mlijeko i ostaviti 10 min.
    2. Biskvit preliti likerom od kokosa.
    3. Mango narezati na ploške i rasporediti ih u krug po biskvitu.
    4. Izraditi slatko vrhnje u šlag Bamix pjenjačom i umiješati ga u kremu od vanilije.
    5. Kremu namazati na biskvit i posuti kokosovim listićima/mrvicama.
    6. Ostaviti u hladnjaku minimalno dva sata.

     

    Kolač poslužiti narezan u kružnom obliku ili po želji, a možete mu priložiti i preljev od manga usitnjenoga i izrađenoga Bamix štapnim mikserom.

     

    Cijeli recept potražite na bamix.com .

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica