Kruh s mozzarelom i pestom koji se lako kida za predivna druženja
Sastojci:
- 6 g instant suhog kvasca
- 300 g pšeničnog brašna
- 195 g durum pšenice
- 300 ml vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žličice soli
Punjenje:
- mozzarella
- pesto
Ukrašavanje:
- 1 žumanjak
- ½ žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica pesta
- Morska sol
Upute:
1. Sastavite Assistent Original sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
2. U zdjelu ulijte vodu i dodajte kvasac, brašno, maslinovo ulje i sol. Miksajte srednjom brzinom dok se sve ne sjedini. Namjestite ruku na oko 1-2 cm od ruba i mijesite tijesto oko 5-10 minuta.
3. Zatim stavite tijesto na poklopac posude i ostavite da se diže oko 1 sat.
4. Mozzarelu narežite na manje komade i ostavite da se osuši na papirnatom ručniku.
5. Izvadite tijesto iz zdjele. Podijelite tijesto na 30 jednakih dijelova.
6. Uzmite jedan komad, oblikujte ga u kuglu. Spljoštite u ruci, dodajući mozzarellu i pesto u sredinu. Preklopite tijesto preko nadjeva, napravite kuglu i pazite da mozzarella i pesto budu potpuno prekriveni.
7. Oblikujte glatku kuglu.
8. Dodajte kuglice, šavovima prema dolje u obliku stabla. Lopticu na vrhu po želji možete oblikovati u zvijezdu.
9. Ostavite da se diže 30 minuta.
10. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
11. Pomiješajte žumanjke i sol, premažite kruh.
12. Pecite u sredini pećnice 15 – 20 minuta, dok rubovi lagano ne porumene.
13. Odmah premažite maslinovim uljem i pestom, pospite morskom soli i odmah poslužite.