Trenutno pregledavate Kruh s mozzarelom i pestom u obliku bora

    Kruh s mozzarelom i pestom u obliku bora

    image_pdfimage_print
    Kruh s mozzarelom i pestom koji se lako kida za predivna druženja 
     
    Sastojci: 
    • 6 g instant suhog kvasca
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 195 g durum pšenice
    • 300 ml vode
    • 50 ml maslinovog ulja
    • 2 žličice soli
    Punjenje: 
    • mozzarella
    • pesto
    Ukrašavanje: 
    • 1 žumanjak
    • ½ žličice soli
    • 2 žlice maslinovog ulja
    • 1 žlica pesta
    • Morska sol
     
    Upute:
    1. Sastavite Assistent Original sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
    2. U zdjelu ulijte vodu i dodajte kvasac, brašno, maslinovo ulje i sol. Miksajte srednjom brzinom dok se sve ne sjedini. Namjestite ruku na oko 1-2 cm od ruba i mijesite tijesto oko 5-10 minuta.
    3. Zatim stavite tijesto na poklopac posude i ostavite da se diže oko 1 sat.
    4. Mozzarelu narežite na manje komade i ostavite da se osuši na papirnatom ručniku.
    5. Izvadite tijesto iz zdjele. Podijelite tijesto na 30 jednakih dijelova.
    6. Uzmite jedan komad, oblikujte ga u kuglu. Spljoštite u ruci, dodajući mozzarellu i pesto u sredinu. Preklopite tijesto preko nadjeva, napravite kuglu i pazite da mozzarella i pesto budu potpuno prekriveni.
    7. Oblikujte glatku kuglu.
    8. Dodajte kuglice, šavovima prema dolje u obliku stabla. Lopticu na vrhu po želji možete oblikovati u zvijezdu.
    9. Ostavite da se diže 30 minuta.
    10. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
    11. Pomiješajte žumanjke i sol, premažite kruh.
    12. Pecite u sredini pećnice 15 – 20 minuta, dok rubovi lagano ne porumene.
    13. Odmah premažite maslinovim uljem i pestom, pospite morskom soli i odmah poslužite.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica