Trenutno pregledavate Juha od mrkve s đumbirom i tofuom

Juha od mrkve s đumbirom i tofuom

Juha od mrkve s đumbirom i tofuom budi sva osjetila. Predivna kombinacije slatke mrkve i ljutog đumbira osim što je fantastičnog okusa isto tako prepuna je vitamina.  Ako ste obožavatelj đumbira i ljutih jela budite slobodni dodati još đumbira u recept.

Sastojci:

  • 260 g (2 šalice) nasjeckane mrkve
  • ¼ manjeg luka (30 g), oguljenog i nasjeckanog
  • 4 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
  • 30 ml (2 žlice) ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice soli
  • prstohvat mljevenog bijelog papra
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg đumbira
  • 70 g (⅓ šalice) tofua
  • 480 ml (2 šalice) pilećeg temeljca

Upute: 

  1. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte mrkvu, luk i češnjak na srednjoj vatri, dok luk ne postane proziran, a mrkva omekša, oko 15 do 20 minuta. Dodajte malo temeljca, ako je potrebno. Sve stavite u Vitamix posudu.
  2. Stavite sol, bijeli papar, đumbir, tofu i pileći temeljac u Vitamix posudu navedenim redoslijedom i zatvorite poklopcem.
  3. Odaberite program za vruće juhe.
  4. Pokrenite Vitamix i ostavite ga da dovrši ciklus programa.

Recept preuzet s vitamix.com. Još jednu zanimljivu kombinaciju juhe s mrkvom i mangom pogledajte ovdje.

×
×

Košarica