Trenutno pregledavate Domaća tjestenina

Domaća tjestenina

image_pdfimage_print
Domaća tjestenina i njezina izrada su čin ljubavi! Kad je izradite može se odmah kuhati ili možete osušiti ju za kasnije. Važno je ako ju sušite da je skladištite tek kad se potpuno osuši. Isto tako, jaja vam trebaju bit na sobnoj temperaturi.   
Važno je pustiti tijesto da odmori prije nego što ga valjate. Akrasrum ima nastavake koji će uvelike pomoći pri izradi tjestenine: fettuccine, lasagna i spaghetti. 
Sastojci:
  • 500 g durum pšeničnog brašna ( ili brašno za tjesteninu)
  • 7 jaja
  • 3,5 žlice neutralnog ulja
Upute: 
  1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom od nehrđajućeg čelika, nožem za tijesto i valjkom za tijesto.
  2. Dodajte brašno u zdjelu i pokrenite mikser na maloj brzini.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje.
  4. Dodajte ulje i prema potrebi povucite krak prema sredini zdjele kako biste lakše sjedinili sastojke. Postavite tajmer na 8 minuta i pustite da radi.
  5. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu za pečenje i kratko mijesite.
  6. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Recept preuzet s ankarsrum.com

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica