Trenutno pregledavate Hladno, ali medeno sa sezamom
    Recept za sladoled

    Hladno, ali medeno sa sezamom

    image_pdfimage_print

    Omiljeno hladno, ali medeno osvježenje sa sezamom tijekom vrućega dana još je omiljenije kada pruži neočekivano. Ovaj lagan i slatkast sladoled  obogaćen sjemenkama sezama pravo je ljetno iznenađenje koje si možete pripremiti u nekoliko koraka.

    Sezam, koji često koristimo samo kao ukras ili ga čak uklanjamo, bogate je nutritivne vrijednosti, a da toga nismo ni svjesni. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina i proteina samo su neke od sezamovih brojnih prednosti. Karakterizira ga svojstvena orašasta aroma, koja se lako može uklopiti u brojna jela i kombinacije – od salata, mesnih jela, tjestenine i riže do slastica.

     Tekstura sjemenki sezama u sladoledu svojevrsna je prekretnica zbog koje iskustvo uživanja u sladoledu na jednoj novoj razini.

     

    Sastojci:

    • 400 ml mlijeka
    • 300 ml slatkoga vrhnja
    • 20 g praha punomasnoga mlijeka
    • 120 g tahini paste od sezama
    • 100 g šećera
    • 100 g meda
    • 2 jušne žlice sjemenki sezama

     

    Upute:

    1. Dodati mlijeko, šećer, med i mlijeko u prahu u posudu (lonac) i zagrijavati na štednjaku.
    2. Dodati vrhnje i tahini pastu. Nastaviti zagrijavati. Dobro miješati.
    3. Potom smjesu prebaciti u posudu Magimix multipraktika i 10 minuta miješati na nižoj brzini. Ostaviti medenu smjesu da se ohladi.
    4. Smjesu staviti na hlađenje minimalno četiri sata.
    5. Ponovno kratko i lagano izmiješati smjesu kako ne bi došlo do topljenja te dodati sjemenke sezama.

    Odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač.

    I dobili ste nešto hladno, ali medeno sa sezamom.

     

    Cijeli recept potražite na magimix.co.uk .

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica