Trenutno pregledavate Hladno, ali medeno sa sezamom
Recept za sladoled

Hladno, ali medeno sa sezamom

Omiljeno hladno, ali medeno osvježenje sa sezamom tijekom vrućega dana još je omiljenije kada pruži neočekivano. Ovaj lagan i slatkast sladoled  obogaćen sjemenkama sezama pravo je ljetno iznenađenje koje si možete pripremiti u nekoliko koraka.

Sezam, koji često koristimo samo kao ukras ili ga čak uklanjamo, bogate je nutritivne vrijednosti, a da toga nismo ni svjesni. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina i proteina samo su neke od sezamovih brojnih prednosti. Karakterizira ga svojstvena orašasta aroma, koja se lako može uklopiti u brojna jela i kombinacije – od salata, mesnih jela, tjestenine i riže do slastica.

 Tekstura sjemenki sezama u sladoledu svojevrsna je prekretnica zbog koje iskustvo uživanja u sladoledu na jednoj novoj razini.

 

Sastojci:

  • 400 ml mlijeka
  • 300 ml slatkoga vrhnja
  • 20 g praha punomasnoga mlijeka
  • 120 g tahini paste od sezama
  • 100 g šećera
  • 100 g meda
  • 2 jušne žlice sjemenki sezama

 

Upute:

  1. Dodati mlijeko, šećer, med i mlijeko u prahu u posudu (lonac) i zagrijavati na štednjaku.
  2. Dodati vrhnje i tahini pastu. Nastaviti zagrijavati. Dobro miješati.
  3. Potom smjesu prebaciti u posudu Magimix multipraktika i 10 minuta miješati na nižoj brzini. Ostaviti medenu smjesu da se ohladi.
  4. Smjesu staviti na hlađenje minimalno četiri sata.
  5. Ponovno kratko i lagano izmiješati smjesu kako ne bi došlo do topljenja te dodati sjemenke sezama.

Odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač.

I dobili ste nešto hladno, ali medeno sa sezamom.

 

Cijeli recept potražite na magimix.co.uk .

×
×

Košarica