Trenutno pregledavate Hladno, ali medeno sa sezamom
Recept za sladoled

Hladno, ali medeno sa sezamom

image_pdfimage_print

Omiljeno hladno, ali medeno osvježenje sa sezamom tijekom vrućega dana još je omiljenije kada pruži neočekivano. Ovaj lagan i slatkast sladoled  obogaćen sjemenkama sezama pravo je ljetno iznenađenje koje si možete pripremiti u nekoliko koraka.

Sezam, koji često koristimo samo kao ukras ili ga čak uklanjamo, bogate je nutritivne vrijednosti, a da toga nismo ni svjesni. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina i proteina samo su neke od sezamovih brojnih prednosti. Karakterizira ga svojstvena orašasta aroma, koja se lako može uklopiti u brojna jela i kombinacije – od salata, mesnih jela, tjestenine i riže do slastica.

 Tekstura sjemenki sezama u sladoledu svojevrsna je prekretnica zbog koje iskustvo uživanja u sladoledu na jednoj novoj razini.

 

Sastojci:

  • 400 ml mlijeka
  • 300 ml slatkoga vrhnja
  • 20 g praha punomasnoga mlijeka
  • 120 g tahini paste od sezama
  • 100 g šećera
  • 100 g meda
  • 2 jušne žlice sjemenki sezama

 

Upute:

  1. Dodati mlijeko, šećer, med i mlijeko u prahu u posudu (lonac) i zagrijavati na štednjaku.
  2. Dodati vrhnje i tahini pastu. Nastaviti zagrijavati. Dobro miješati.
  3. Potom smjesu prebaciti u posudu Magimix multipraktika i 10 minuta miješati na nižoj brzini. Ostaviti medenu smjesu da se ohladi.
  4. Smjesu staviti na hlađenje minimalno četiri sata.
  5. Ponovno kratko i lagano izmiješati smjesu kako ne bi došlo do topljenja te dodati sjemenke sezama.

Odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač.

I dobili ste nešto hladno, ali medeno sa sezamom.

 

Cijeli recept potražite na magimix.co.uk .

 

×
×

Košarica