Trenutno pregledavate Slani souffle

Slani souffle

Slani souffle ili hrvatski prijevod nabujak francuski je desert koji je poznatiji u slatkoj varijanti, ali slana će vas oboriti s nogu! 
 
Potrebni sastojci:
▪ 6 jaja
▪ 240 g parmezana
▪ 20 g maslaca
▪ 2 žlice brašna
▪ 300 ml vode
 
Upute:
1. U srednjoj posudi sa diskom za parmezan ili (u nedostatku istoga) 2-mm diskom za ribanje, naribajte parmezan. Stavite sa strane.
2. Zaprška: rastopite maslac u tavi na laganoj vatri i dodajte brašno, brzo miješajući drvenom kuhačom. Stalno miješajući kuhajte na laganoj vatri da se brašno dobro termički obradi. Kad se počne zgušnjavati, dodavajte vodu, postepeno, stalno miješajući. Pustite da zakuha i onda kuhajte 3 minute na jakoj vatri stalno miješajući. Dodajte naribani parmezan.
3. Zagrijte pećnicu na 180°C (oznaka za plin 6). 4. Odvojite bjelanjke i žumanjke.
5. Lagano umiješajte žumanjke u smjesu koju ste skinuli s vatre.
6. Pustite da se ohladi.
7. Snijeg od bjelanjaka: u posudi sa mutilicom za jaja, istucite snijeg od bjelanjaka. Pustite da miješa 5-8 minuta, i za dovoljan dovod zraka, uklonite potisnik prije početka rada.
8. Lagano umiješajte snijeg u ohladenu smjesu. Popaprite.
9. Raspodijelite po kalupima. Pecite u pećnici 15 minuta i servirajte odmah.
Recept preuzet s magimix.com
×
×

Košarica