Trenutno pregledavate Slani souffle

    Slani souffle

    image_pdfimage_print
    Slani souffle ili hrvatski prijevod nabujak francuski je desert koji je poznatiji u slatkoj varijanti, ali slana će vas oboriti s nogu! 
     
    Potrebni sastojci:
    ▪ 6 jaja
    ▪ 240 g parmezana
    ▪ 20 g maslaca
    ▪ 2 žlice brašna
    ▪ 300 ml vode
     
    Upute:
    1. U srednjoj posudi sa diskom za parmezan ili (u nedostatku istoga) 2-mm diskom za ribanje, naribajte parmezan. Stavite sa strane.
    2. Zaprška: rastopite maslac u tavi na laganoj vatri i dodajte brašno, brzo miješajući drvenom kuhačom. Stalno miješajući kuhajte na laganoj vatri da se brašno dobro termički obradi. Kad se počne zgušnjavati, dodavajte vodu, postepeno, stalno miješajući. Pustite da zakuha i onda kuhajte 3 minute na jakoj vatri stalno miješajući. Dodajte naribani parmezan.
    3. Zagrijte pećnicu na 180°C (oznaka za plin 6). 4. Odvojite bjelanjke i žumanjke.
    5. Lagano umiješajte žumanjke u smjesu koju ste skinuli s vatre.
    6. Pustite da se ohladi.
    7. Snijeg od bjelanjaka: u posudi sa mutilicom za jaja, istucite snijeg od bjelanjaka. Pustite da miješa 5-8 minuta, i za dovoljan dovod zraka, uklonite potisnik prije početka rada.
    8. Lagano umiješajte snijeg u ohlađenu smjesu. Popaprite.
    9. Raspodijelite po kalupima. Pecite u pećnici 15 minuta i servirajte odmah.
    Recept preuzet s magimix.co.uk

    Naša preporuka uređaja:

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica