Trenutno pregledavate Juha bez pranja suđa…

Juha bez pranja suđa…

image_pdfimage_print

Zanimljiv recept za juhu u zdjelici od kruha. Sinoć sam za laku noć pročitala recept još jednom i jutros pohitala u kupovinu namirnica. Doduše, samo kruha i sira. Juhu od rajčice sam našla u hladnjaku, od neki dan.

JUHA OD RAJČICE U KRUHU 

1 velika žemlja

Sir, po želji (navijam za Cheddar), rezan na listiće

Maslac

Juha od rajčice (Skuhajte je malo ranije, ili paralelno dok kruh bude u pećnici, ali neka bude malo gušća. Zaprška nije loša ideja za ovo!)

  1. Uklonite vrh žemlje, izdubite sredinu pažljivo. 
  2. Unutrašnjost žemlje premažite maslacem i stavite 3-4 kriške sira po unutarnjim stijenkama. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190ºC, 10 minuta ili dok se sir ne otopi.
  3. Prerežite sredinu iz žemlje po pola. Namažite maslacem obje strane i napravite sendvič sa sirom. 
  4. Otopite maslac u maloj tavici i pecite sendvič s obje strane. 
  5. Izvadite žemlju iz pećnice, napunite je paradajz juhom i poslužite uz grilani sendvič sa sirom.

Nisam nikada do sada kruh koristila kao zdjelicu. Vidjela jesam. Probala nisam. Pravila jesam. Maloprije. I to ne jednu, nego četiri.

Ako se okušate u izradi ove predivno ukusne svakodnevne delicije, kupite neki malo bolji kruh ili žemlju, a ne kao ja: najobičnije hambi pecivo. Jooooj! Mlada i neiskusna. To je to! Uz to, sobodno jače pritisnite sir uz stijenke kruha da se barem malo zalijepi prije stavljanja u pećnicu. Inače će se samo otopiti i sliti na dno zdjelice. Ali, i tome ima pomoći, ako ste dosjetljivi i u svakoj nezgodi vidite priliku da majstorski riješite situaciju (nema to veze sa mnom, meni je skroz dobro ispalo 😀 ). Ako vam se ipak dogodi da sir otopljen završi na dnu, možete ga takvog otopljenog lagano pogurati kuhačom po stijenkama. Ako je dobro stari cheddar u pitanju, zalijepit će se na stijenke i dobit ćete dodatno izoliranu zdjelicu iz koje juha neće iscuriti niti nakon 45 minuta stajanja.

Odnijela sam djetetu i baki kući juhu u zdjelici od kruha s tostiranim sendvičima sa sirom. Vrhunska gozba jedne sasvim obične kišne srijede. Javljaju mi da nije ništa ostalo i da ne računam na repete kad dođem kući. Nema frke, ja sam sebi zalihu ostavila. Evo, ima malo i na tipkovnici. 😉

A pranje suđa iz naslova? Nema pranja suđa kad ga pojedete zajedno s juhom. 😉

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica