Trenutno pregledavate Feta od badema

    Feta od badema

    image_pdfimage_print

    Feta od badema izaziva oduševljenje svima koji je probaju. Bademi sadrže bademi visok udjel vitamina E, B2 te  magnezija, mangana i kalija, te su dobar izvor antioksidansa. Recept za ovu zanimljivu kombinaciju pronađite u nastavku.

    Sastojci:

    • 300 g neoguljenih badema
    • 400 ml vode za namakanje
    • 240 ml vode
    • 3 žlice soka od limuna
    • 1,5 žličice soli
    • 3 žlice maslinovog ulja
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 žličica origana sušenog

    Upute:

    Bademe prelijte kipućom slanom vodom i ostavite da se namaču 10 minuta. Ocijedite u cjedilu i istisnite jezgre iz kožice. Jezgre sitno nasjeckajte bamix® procesorom. Zatim ih stavite u bamix® vrč od 1,0 l s 240 ml hladne vode, limunovim sokom, soli i uljem. Ogulite češnjak i dodajte ga. Pasirajte sve dok ne postane glatko pomoću bamix® višenamjenske oštrice.

    Stavite cjedilo na odgovarajuću zdjelu i obložite krpom za cijeđenje. U sredinu krpe pospite origano i prelijte smjesom od badema.

    Presavijte kutove krpe preko smjese, a zatim sve zavrnite da iscijedite tekućinu. Stavite tanjur na vrh paketa i stavite nešta teško na njega. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi cca. 8 sati.

    Zagrijte pećnicu na 165 °C. Pleh namazati uljem. Kašu od badema prevrnuti na lim za pečenje, okruglom stranom prema gore i ukloniti krpu. Premažite fetu od badema s 1 do 2 žlice maslinova ulja i malo soli. Pecite u pećnici na srednjoj rešetki oko 40 minuta, dok lagano ne porumene. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Koristite kao pravu fetu za salate ili složence. U hladnjaku može stajati cca. 4 do 5 dana.

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica