Trenutno pregledavate Sladoledni sendvič, Ankarsrum recept

Sladoledni sendvič, Ankarsrum recept

image_pdfimage_print

Sladoledni sendvič slastica je koja mami i male i velike. Ankarsrum nam donosi recept za neodoljivi sladoledni sendvič s vanilijom i malinama.

Ankarsrum sladoled

Sastojci za sladoled

4 žumanjka

100 g šećera

100 g vrhnja za šlag

200 g mlijeka (3% mm)

½ žličice ekstrakta vanilije ili sjemenke iz 1 mahune vanilije

50 g džema od malina

Nasjeckana pistacija za posipanje (po želji)

Sastojci za vafle

120 g brašna

1 žličica praška za pecivo

1 jaje

200 ml mlijeka

50 g otopljenog maslaca

Postupak za sladoled

  1. Stavite zdjelu iz nastavka za sladoled u zamrzivač najmanje 20 sati prije.
  2. Sastavite Ankarsrum kuhinjski robot s posudom za bjelanjke i mutilicama.
  3. Istucite bjelanjke i šećer na srednjoj brzini (nekoliko minuta) dok ne postanu pjenasti.
  4. Dodajte vaniliju, mlijeko i vrhnje te sve pomiješajte. Ostavite hladnjaku da se smjesa dobro ohladi.
  5. Sastavite Ankarsrum kuhinjski robot s nastavkom za sladoled. Dodajte rashlađenu smjesu kroz otvor na poklopcu. Pustite uređaj da radi na srednjoj brzini 25-30 minuta Ulijte u kalup i dodajte na više mjesta džem od malna te ga lagano promiješajte. Stavite u zamrzivač na 6 sati.

Postupak za vafle

  1. Umiješajte zajedno brašno i prašak za pecivo u posudi za bjelanjke pomoću mutilica. Dodajte jaja i mlijeko. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Dodajte maslac.
  2. Zagrijte pekač za vafle. Premažite ga s malo maslaca i dodajte tijesto za vafle. Kad se ispeku, ostavite ih da se ohlade na rešetki.

Slaganje sladolednog sendviča

  1. Podijelite vafle na 4 dijela. Izvadite sladoled iz zamrzivača. Sladoled stavite između 2 vafla i ravnomjerno ga razmažite. Pospite nasjeckanom pistacijom i zasladite se odmah (ili ponovno zamrznite do trenutka kada ćete oduševiti i sebe i svoje bližnje ovim predivnim domaćim desertom).
Meni
0
Košarica
Kontakt
Traži
×
×

Košarica