Sladoledni sendvič slastica je koja mami i male i velike. Ankarsrum nam donosi recept za neodoljivi sladoledni sendvič s vanilijom i malinama.
Sastojci za sladoled
4 žumanjka
100 g šećera
100 g vrhnja za šlag
200 g mlijeka (3% mm)
½ žličice ekstrakta vanilije ili sjemenke iz 1 mahune vanilije
50 g džema od malina
Nasjeckana pistacija za posipanje (po želji)
Sastojci za vafle
120 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
200 ml mlijeka
50 g otopljenog maslaca
Postupak za sladoled
- Stavite zdjelu iz nastavka za sladoled u zamrzivač najmanje 20 sati prije.
- Sastavite Ankarsrum kuhinjski robot s posudom za bjelanjke i mutilicama.
- Istucite bjelanjke i šećer na srednjoj brzini (nekoliko minuta) dok ne postanu pjenasti.
- Dodajte vaniliju, mlijeko i vrhnje te sve pomiješajte. Ostavite hladnjaku da se smjesa dobro ohladi.
- Sastavite Ankarsrum kuhinjski robot s nastavkom za sladoled. Dodajte rashlađenu smjesu kroz otvor na poklopcu. Pustite uređaj da radi na srednjoj brzini 25-30 minuta Ulijte u kalup i dodajte na više mjesta džem od malna te ga lagano promiješajte. Stavite u zamrzivač na 6 sati.
Postupak za vafle
- Umiješajte zajedno brašno i prašak za pecivo u posudi za bjelanjke pomoću mutilica. Dodajte jaja i mlijeko. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Dodajte maslac.
- Zagrijte pekač za vafle. Premažite ga s malo maslaca i dodajte tijesto za vafle. Kad se ispeku, ostavite ih da se ohlade na rešetki.
Slaganje sladolednog sendviča
- Podijelite vafle na 4 dijela. Izvadite sladoled iz zamrzivača. Sladoled stavite između 2 vafla i ravnomjerno ga razmažite. Pospite nasjeckanom pistacijom i zasladite se odmah (ili ponovno zamrznite do trenutka kada ćete oduševiti i sebe i svoje bližnje ovim predivnim domaćim desertom).