Trenutno pregledavate Jednostavan ručak- rižoto od bundeve

Jednostavan ručak- rižoto od bundeve

image_pdfimage_print
Rižoto od bundeve je idealan jednostavan ručak koji ne zahtjeva previše vremena. Što bundevi daje zapanjujuću narančastu boju? Beta-karoten snažan antioksidans, koji tijelo pretvara u vitamin A,  koji između ostalih dobrobiti pozitivno utječe i na vid i imunitet.
Sastojci:
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 g žutog luka, oguljenog, narezanog na kockice
  • 3 žlice zdrobljenih klinčića
  • 240 g svježe bundeve, oguljene, narezane na velike komade
  • 4 šalice (960 ml) temeljca od povrća
  • 2 šalice (400 g) riže Arborio
  • 1 žličica košer soli, po želji
  • ½ žličice mljevenog crnog papra
  • ¼ šalice (35 g) ribanog parmezana, po želji
Upute: 
  1.  Zagrijte lonac za umak na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje. Kad se zagrije, dodajte luk, češnjak i bundevu. Pirjajte 6 do 8 minuta ili dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte temeljac od povrća i pirjajte još 12 do 15 minuta.
  2.  Maknite lonac s vatre. Stavite sve sastojke u blender i pokrenite ga na najnižoj brzini, a zatim povećajte na brzinu dva.
  3. Dodati rižu, sol (po želji) i papar, kuhati na srednje niskoj vatri i često miješati da se riža ne zalijepi. Kuhajte otprilike 15 minuta ili dok riža ne bude kuhana. Po želji dodajte sir i uživajte.
Recept za jednostavan ručak preuzet je s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica