Trenutno pregledavate Jednostavan ručak- rižoto od bundeve

    Jednostavan ručak- rižoto od bundeve

    image_pdfimage_print
    Rižoto od bundeve je idealan jednostavan ručak koji ne zahtjeva previše vremena. Što bundevi daje zapanjujuću narančastu boju? Beta-karoten snažan antioksidans, koji tijelo pretvara u vitamin A,  koji između ostalih dobrobiti pozitivno utječe i na vid i imunitet.
    Sastojci:
    • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • 150 g žutog luka, oguljenog, narezanog na kockice
    • 3 žlice zdrobljenih klinčića
    • 240 g svježe bundeve, oguljene, narezane na velike komade
    • 4 šalice (960 ml) temeljca od povrća
    • 2 šalice (400 g) riže Arborio
    • 1 žličica košer soli, po želji
    • ½ žličice mljevenog crnog papra
    • ¼ šalice (35 g) ribanog parmezana, po želji
    Upute: 
    1.  Zagrijte lonac za umak na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje. Kad se zagrije, dodajte luk, češnjak i bundevu. Pirjajte 6 do 8 minuta ili dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte temeljac od povrća i pirjajte još 12 do 15 minuta.
    2.  Maknite lonac s vatre. Stavite sve sastojke u blender i pokrenite ga na najnižoj brzini, a zatim povećajte na brzinu dva.
    3. Dodati rižu, sol (po želji) i papar, kuhati na srednje niskoj vatri i često miješati da se riža ne zalijepi. Kuhajte otprilike 15 minuta ili dok riža ne bude kuhana. Po želji dodajte sir i uživajte.
    Recept za jednostavan ručak preuzet je s vitamix.com 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica