Facebook Pixel code
U potrazi za ukusnim špinatom ili Špinat, kupus i gljive u woku

U potrazi za ukusnim špinatom ili Špinat, kupus i gljive u woku

Već spomenuta Mary Berry očarala me jednostavnošću pristupa i shvaćanjem kuhanja u kontekstu praktičnog, svakodnevnog života. Iako živimo brzo i prezaposleno, možemo jesti ukusno, zdravo i fino.

Zato nam stiže još jedan recept iz njenog pera, a iz moje kuhinje! 🙂

 

ŠPINAT, KUPUS I GLJIVE U WOKU
2 žlice maslinovog ulja
maslac
1 luk, sitno nasjeckan
250 g smeđih šampinjona, tanko narezanih
200 g bukovača, prepolovljenih po dužini
1 češanj češnjaka, protisnut
1/2 glavice kupusa, bez srčike i narezana
150 g mladog špinata

  1. Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi ili woku. Dodajte luk i pržite na visokoj temperaturi nekoliko minuta. Umiješajte gljive te poklopite. Smanjite temperaturu i kuhajte 2 minute. Uklonite poklopac i dimstajte na visokoj temperaturi oko 1 minute ili dok gljive ne dobiju smeđe-zlatnu boju. 
  2. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi, zatim dodajte kupus i pržite 2-3 minute, prevrćući tavicom. 
  3. Dodajte špinat i prevrćite ga u tavi dok ne povene. 
  4. Dobro začinite solju i paprom i odmah poslužite u velikoj zdjeli. 

Uzdravlje! 🙂

A potraga za špinatom iz naslova je moja borba sa zelenom biljkom koju ponekad volim jesti, a ponekad ne. Pa posebnim izazovom smatram otrkivati recepte u kojima špinat volim. Ovo jelo je dobilo čisto peticu!

Odgovori

×

Košarica

Počelo je #ljetouenziti! 🍉
Iskoristite ekstra sniženja premium kuhinjskih aparata - HUROM sokovnika s pogonom za hladno prešanje.

👉🏼 Pretplatite se na NEWSLETTER 💌 i primit ćete e-mail sa svim detaljima akcije koja je dostupna samo newsletter pretplatnicima.

Akcija traje do nedjelje 20.6.2021. do 23:59h. ⏳ A imamo i posebnu pogodnost za sve web kupnje!

Jer želimo da na prvi dan ljeta 21.6.2021. svi imate svoje dugo željene Hurom sokovnike! 🌴 Fer je da vam omogućimo #ljetnoosvježenje svaki dan, zar ne? 😎