Trenutno pregledavate Kuglof s limunom, narančom i makom (Ankarsrum)

    Kuglof s limunom, narančom i makom (Ankarsrum)

    image_pdfimage_print

    Odličan recept za vedar, svjež i taaaako ukusan kolač koji će tvoj Ankarsrum zamutiti u trenu:
    KUGLOF S LIMUNOM, NARANČOM TE GLAZUROM OD LIMUNA 

    Ankarsrum kuhinjski robot, recept, kuglof s limunom, brzi kolač

    Sastojci

    • 210 g brašna (tip 00)
    • 1 žličica praška za pecivo
    • ½ žličice sode bikarbone
    • 3 žlice maka (27 g)
    • 125 g maslaca (sobne temperature)
    • 225 g šećera
    • 3 jaja
    • 3-4 žlice soka od naranče
    • Kora dva limuna srednje veličine (ekološka, ako je moguće)
    • 100 ml grčkog jogurta

    Glazura od limuna

    • 200 g šećera u prahu
    • 2-3 žlice limunovog soka

    Priprema:

    1. Upali pećnicu na 175° C
    1. U posudu postavi mutilicu za jaja pa izradi maslac i šećer
    2. Dodaj jedno po jedno jaje.
    3. U zasebnoj zdjeli pomiješaj brašno i prašak za pecivo, sodu bikarbonu i mak.
    4. Smanji brzinu Ankarsruma pa dodaj brašno.
    5. Dodaj jogurt, sok od naranče i limunovu koricu.
    6. Ulij smjesu u kalup prethodno premazan maslacem i posut brašnom (promjer kalupa neka bude otprilike 23 cm, a zapremine max. 2,4 litre)
    7. Stavi kalup sa smjesom u donji dio pećnice i ostavi ga da se peče 35-40 minuta (provjeri čačkalicom je li pečen iznutra), zatim ga ostavi da se hladi na rešetki (iz kalupa ga izvadi nakon 10 minuta).
    8. Kada se kolač ohladio, pomiješaj šećer u prahu s limunovim sokom te pospi po kolaču.

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica