Salata s komoračem gotova je u svega 15 minuta. Komorač je srodnik celera, korijandera i peršina i obiluje mineralima. Svojim bogatstvom pomaže u čišćenju organizma, bolesti krvožilnih sustava kao i kožnih oboljenja. Ovu salatu možete jesti samostalno ili je poslužiti kao prilog ili predjelo.
Sastojci:
- 95 ml maslinovog ulja
- 4 naranče
- 2 komorača
- 4 žlice nasjeckanog badema
- 2 žlice Dijon senf
- 4 grančice metvice
- 1 prstohvat sol i papar
Upute:
- Naribajte koricu naranče i iscijedite jednu naranču. Pomiješajte sok od naranče s Dijon senfom, naribanom koricom naranče i 50 ml maslinovog ulja, pomoću bamix® štapnog miksera. Posolite i popaprite.
- Koromač narežite na ploške debljine oko 1 cm, pomiješajte s preostalim maslinovim uljem, posolite i popaprite. Koromač pecite 4 minute sa svake strane. Naribajte pečene ploške komorača. Preostale naranče ogulite . Pečeni komorač pomiješajte s režnjevima naranče, listićima badema, nasjeckanom metvicom i dressingom.
Recept je preuzet s bamix.com.