Trenutno pregledavate Rabarbara sladoled

    Rabarbara sladoled

    image_pdfimage_print
    Otvaramo sezonu sladoleda s rabarbara sladoledom. Predivna baza od banane slaže se sa svim okusima i daje predivnu teksturu sladoledima.
    Sastojci:
    •  2 šalice (275 g) rabarbare, svježe ili smrznute otopljene
    • ⅓ šalice (80 ml) sirupa od datulja
    • ⅓ šalice (80 ml) hladne vode
    • 1½ šalice (360 ml) mlijeka od indijskih oraščića
    • 1 štapić cimeta (ili 2 žličice mljevenog)
    • 680 g smrznute banane, narezane na kriške
     
    Upute:
    1. Stavite rabarbaru, vodu i sirup od datulja u malu posudu i kuhajte na srednjoj vatri 15-20 minuta sve dok se tekućina ne smanji na pola i postane sirupasta. Izvadite u posudu i potpuno ohladite.
    2. Mlijeko od indijskih oraščića i štapić cimeta stavite u Vitamix posudu i dobro zatvorite. Započnite s najnižom brzinom i pritisnite start, povećajte na najveću brzinu i blendajte 60 sekundi.
    3. Dodajte narezanu bananu u posudu i dobro zatvorite poklopac. Uključite blender na najmanju brzinu i brzo povećajte na najveću brzinu. Miješajte 45 sekundi pomoću potisnika da pritisnete sastojke prema oštricama.
    4. Izlijte kremu od banana u zdjelu i prelijte ohlađenu smjesu od rabarbare preko kreme. Pažljivo umiješajte smjesu rabarbare u smjesu banana. Ohladite 2-3 sata u zamrzivaču, miješajući svaki sat dok se ne zamrzne.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica