Koliko god puta pravili palentu uvijek volimo dva put provjeriti omjer palente i vode. A mi imamo recept za spremiti da palenta više ne bude obična palenta. Kremasta s hrskavim preokretom, pitamo se mi može li bolje?
Sastojci:
- 4 žlice lješnjaka
- 800 ml nezaslađenog napitaka od lješnjaka
- 2 lista lovora
- 2 žličice soli
- 2 žličice zrna crnog papra
- 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- 200 g palente
- 4 žlice veganskog margarina
- 300 ml vode
Upute:
1. Lješnjake sitno nasjeckajte bamix® procesorom. Fino sameljite 4 žličice papra pomoću bamix® processora i PowderDisc-a.
2. Mljevene orahe kratko prepržite u nepodmazanoj posudi dok ne počnu rumeniti.
3. Ulijte napitak od lješnjaka i vodu, bamix-om umiješajte palentu. Dodajte lovorov list, malo soli, 2 žličice mljevenog papra i muškatni oraščić te prokuhajte. Kuhajte 2 minute uz miješanje. Maknite posudu s vatre, umiješajte margarin i ostavite poklopljenu palentu da nabubri 5 do 10 minuta.
Recept preuzet s bamix.com.