Trenutno pregledavate Palenta s lješnjacima

Palenta s lješnjacima

image_pdfimage_print
Koliko god puta pravili palentu uvijek volimo dva put provjeriti omjer palente i vode. A mi imamo recept za spremiti da palenta više ne bude obična palenta. Kremasta s hrskavim preokretom, pitamo se mi može li bolje?
Sastojci:
  • 4 žlice lješnjaka
  • 800 ml nezaslađenog napitaka od lješnjaka
  • 2 lista lovora
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice zrna crnog papra
  • 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • 200 g palente
  • 4 žlice veganskog margarina
  • 300 ml vode
 
Upute:
1. Lješnjake sitno nasjeckajte bamix® procesorom. Fino sameljite 4 žličice papra pomoću bamix® processora i PowderDisc-a.
2. Mljevene orahe kratko prepržite u nepodmazanoj posudi dok ne počnu rumeniti.
3. Ulijte napitak od lješnjaka i vodu, bamix-om umiješajte palentu. Dodajte lovorov list, malo soli, 2 žličice mljevenog papra i muškatni oraščić te prokuhajte. Kuhajte 2 minute uz miješanje. Maknite posudu s vatre, umiješajte margarin i ostavite poklopljenu palentu da nabubri 5 do 10 minuta.
Recept preuzet s bamix.com.

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica