Trenutno pregledavate Palenta s lješnjacima

    Palenta s lješnjacima

    image_pdfimage_print
    Koliko god puta pravili palentu uvijek volimo dva put provjeriti omjer palente i vode. A mi imamo recept za spremiti da palenta više ne bude obična palenta. Kremasta s hrskavim preokretom, pitamo se mi može li bolje?
    Sastojci:
    • 4 žlice lješnjaka
    • 800 ml nezaslađenog napitaka od lješnjaka
    • 2 lista lovora
    • 2 žličice soli
    • 2 žličice zrna crnog papra
    • 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
    • 200 g palente
    • 4 žlice veganskog margarina
    • 300 ml vode
     
    Upute:
    1. Lješnjake sitno nasjeckajte bamix® procesorom. Fino sameljite 4 žličice papra pomoću bamix® processora i PowderDisc-a.
    2. Mljevene orahe kratko prepržite u nepodmazanoj posudi dok ne počnu rumeniti.
    3. Ulijte napitak od lješnjaka i vodu, bamix-om umiješajte palentu. Dodajte lovorov list, malo soli, 2 žličice mljevenog papra i muškatni oraščić te prokuhajte. Kuhajte 2 minute uz miješanje. Maknite posudu s vatre, umiješajte margarin i ostavite poklopljenu palentu da nabubri 5 do 10 minuta.
    Recept preuzet s bamix.com.

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica