Juha od voća i povrća pravo je ljetno iznenađenje! Kombinacija manga i mrkve netipična je za juhu, ali moguća je i vrlo primamljiva.
Mango, kao vrlo zdravu voću, isplati se jesti svaki dan, jer sadrži malo kalorija, bogat je vitaminima, mineralima i vlaknima i ne sadrži masti. A sjajno se ljubi s mrkvom koja je, također, vrlo zdrava i brojne su joj dobrobiti za naše zdravlje.
Usudite se odmaći se od klasičnih i “sigurnih” kombinacija. Isprobajte juhu od voća i povrća i nijedna juha nakon nje više neće biti ista!
Sastojci:
- 600 g mrkve
- 2 žlice ulja
- 80 g bijeloga luka
- 80 g crvenoga luka
- 1 žličica biljne soli
- 200 ml vode
- 400 ml kokosovoga mlijeka
- 300 ml soka od mrkve
- 400 ml voćnoga umak od manga
- 16 g vanilin šećera
- 10 g korice limuna
- 2 žličice naribanoga đumbira
- 1 žličica kajenskoga papra
- 2 žlice sladnoga octa
- 1 žličica soli
Upute:
- Ogulite luk i u Bamix SliceSy ga usitnite zajedno s mrkvom. Zagrijati ulje na tavi i dinstati.
- Dodati vodu i sok od mrkve, posoliti, pustiti da zakuha i kuhati na laganoj vatri 5 min.
- Dodati kokosovo mlijeko i voćni umak od manga, pustiti da zakuha i kuhati na laganoj vatri 5 min.
- Izmiješati vanilin šećer, limunovu koricu, izribani đumbir i papar. U juhu dodati jednu žlicu te dobivene smjese i ocat. Začiniti još po želji.
Servirati u duboke tanjure ili zdjelice.
Ostatak začinjene smjese možete iskoristiti u druge svrhe – primjerice za neku drugu juhu ili kao preljev na pečeno meso.
Dobar tek!
Cijeli recept potražite na bamix.com .