Kad neko spomene cimet rolice odmah osjetimo taj miris, zar ne? Za nas predstavlja miris djetinjstva i topline oko srca. Složili smo se, krenimo pripremati te mekane i pahuljaste cimet rolice.
Za tijesto potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 500 ml mlijeka
- 42 g kvasca
- 700 g brašna
- pola žličice soli
- 4 komada kruške
- 2 žlice šećera od šećerne trske
- 1 žličica cimeta
- 1 jaje
- 1 žlica maslaca
Za preljev potrebno vam je:
- 100 g kremastog sira
- 80 g šećera za glazuru
- 1 žličica vanilin šećera
Upute:
- Zagrijte mlijeko i maslac u maloj zdjeli dok se cijeli maslac ne otopi i dodajte ekstrakt vanilije.
- Izmrvite kvasac u veću zdjelu, dodajte mlijeko i maslac i promiješajte Bamix štapnim mikserom. Dodajte brašno postepeno stalno miješajući s Bamix štapnim mikserom. Kad se tijesto počne odvajati od posude lako znači da je dovoljno brašna.
- Ostavite tijesto 1 sat pokriveno vlažnom krpom.
- Zagrijte pećnicu na 220 °C i namažite posudu u kojoj ćete peći rolice maslacem. Razvaljajte tijesto ravnomjerno i pospite sa šećerom i cimetom. Ogulite kruške i izradite ih Bamix štapnim mikserom (disk no. 2) i stavite ravnomjerno na tijesto.
- Zarolajte tijesto i premažite jajem koje ste prethodno izradili. Prerežite tijesto u komade oko 7 cm i poslažite u posudu za pečenje. Pecite 25 minuta na najnižoj razini u pećnici.
- Za preljev pomješajte sve sastojke sa Bamix štapnim mikserom i prelijte rolice dok su još vruće.