Trenutno pregledavate Pahuljaste cimet rolice s kruškom

Pahuljaste cimet rolice s kruškom

image_pdfimage_print

Kad neko spomene cimet rolice odmah osjetimo taj miris, zar ne?  Za nas predstavlja miris djetinjstva i topline oko srca.  Složili smo se, krenimo pripremati te mekane i pahuljaste cimet rolice.

 

Za tijesto potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 500 ml mlijeka
  • 42 g kvasca
  • 700 g brašna
  • pola žličice soli
  • 4 komada kruške
  • 2 žlice šećera od šećerne trske
  • 1 žličica cimeta
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslaca

 

Za preljev potrebno vam je:

  • 100 g kremastog sira
  • 80 g šećera za glazuru
  • 1 žličica vanilin šećera

Upute:

  1. Zagrijte mlijeko i maslac u maloj zdjeli dok se cijeli maslac ne otopi i dodajte ekstrakt vanilije.
  2. Izmrvite kvasac u veću zdjelu, dodajte mlijeko i maslac i promiješajte Bamix štapnim mikserom. Dodajte brašno postepeno stalno miješajući s Bamix štapnim mikserom. Kad se tijesto počne odvajati od posude lako znači da je dovoljno brašna.
  3. Ostavite tijesto 1 sat pokriveno vlažnom krpom.
  4. Zagrijte pećnicu na 220 °C i namažite posudu u kojoj ćete peći rolice maslacem. Razvaljajte tijesto ravnomjerno i pospite sa šećerom i cimetom. Ogulite kruške i izradite ih Bamix štapnim mikserom (disk no. 2) i stavite ravnomjerno na tijesto.
  5. Zarolajte tijesto i premažite jajem koje ste prethodno izradili. Prerežite tijesto u komade oko 7 cm i poslažite u posudu za pečenje. Pecite 25 minuta na najnižoj razini u pećnici.
  6. Za preljev pomješajte sve sastojke sa Bamix štapnim mikserom i prelijte rolice dok su još vruće.

 

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica