Trenutno pregledavate Pahuljaste cimet rolice s kruškom

    Pahuljaste cimet rolice s kruškom

    image_pdfimage_print

    Kad neko spomene cimet rolice odmah osjetimo taj miris, zar ne?  Za nas predstavlja miris djetinjstva i topline oko srca.  Složili smo se, krenimo pripremati te mekane i pahuljaste cimet rolice.

     

    Za tijesto potrebno vam je:

    • 100 g maslaca
    • 500 ml mlijeka
    • 42 g kvasca
    • 700 g brašna
    • pola žličice soli
    • 4 komada kruške
    • 2 žlice šećera od šećerne trske
    • 1 žličica cimeta
    • 1 jaje
    • 1 žlica maslaca

     

    Za preljev potrebno vam je:

    • 100 g kremastog sira
    • 80 g šećera za glazuru
    • 1 žličica vanilin šećera

    Upute:

    1. Zagrijte mlijeko i maslac u maloj zdjeli dok se cijeli maslac ne otopi i dodajte ekstrakt vanilije.
    2. Izmrvite kvasac u veću zdjelu, dodajte mlijeko i maslac i promiješajte Bamix štapnim mikserom. Dodajte brašno postepeno stalno miješajući s Bamix štapnim mikserom. Kad se tijesto počne odvajati od posude lako znači da je dovoljno brašna.
    3. Ostavite tijesto 1 sat pokriveno vlažnom krpom.
    4. Zagrijte pećnicu na 220 °C i namažite posudu u kojoj ćete peći rolice maslacem. Razvaljajte tijesto ravnomjerno i pospite sa šećerom i cimetom. Ogulite kruške i izradite ih Bamix štapnim mikserom (disk no. 2) i stavite ravnomjerno na tijesto.
    5. Zarolajte tijesto i premažite jajem koje ste prethodno izradili. Prerežite tijesto u komade oko 7 cm i poslažite u posudu za pečenje. Pecite 25 minuta na najnižoj razini u pećnici.
    6. Za preljev pomješajte sve sastojke sa Bamix štapnim mikserom i prelijte rolice dok su još vruće.

     

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica