Trenutno pregledavate Od ENZIMA do Enzite – kako je priča nastala?

Od ENZIMA do Enzite – kako je priča nastala?

image_pdfimage_print

Često nas pitaju zašto baš naziv Enzita?! Naziv tvrtke Enzita nastao je od riječi “enzim”. Svi smo čuli za enzime, no evo prilike da čujete nešto više…

Mogli bismo reći da su enzimi najbolji prijatelji našeg tijela. Bez njih je nemoguće obavljati bilo kakve aktivnosti jer pokreću i najmanji mišić u ljudskom tijelu. Kako bi korist od enzima koje unosimo u organizam bila što veća, trebamo izbjegavati toplinsku obradu namirnica koliko god je to moguće. Jedan od najučinkovitijih načina unošenja enzima, i ostalih hranjivih tvari, u naš organizam je u obliku hladno prešanih sokova.

Što su enzimi i koja je njihova funkcija?

Enzimi su molekule koje ubrzavaju različite reakcije u našem organizmu. Postoje metabolički, prehrambeni i probavni enzimi. Svaka od navedenih grupa enzima služi za obavljanje različitih tjelesnih procesa kao što su disanje, kretanje, imunološki sustav, govor i brojnih drugih kojih nismo ni svjesni. No, ono na što enzimi imaju najviše utjecaja je energija. Ako je tijelo dovoljno nahranjeno enzimima, bit će i puno energije za obavljanje svih dnevnih aktivnosti.

Izvor enzima

Sirova hrana je najvažniji i najbolji izvor enzima. Svježe voće, povrće, orašasti plodovi i sjemenke – sve su to izvori životne energije u obliku enzima. Ako takve namirnice toplinski obrađujemo, enzimi se oštećuju ili posve uništavaju (ovisno o temperaturi kuhanja ili pečenja).

Na primjer, neke od namirnica s visokim sadržajem enzima su sirovi med, grožđe, smokve, avokado, banane, ananas, djevičansko maslinovo ulje i druga nerafinirana ulja.

Ideje za sirove obroke

S obzirom na tradicionalnu kuhinju našeg područja, sigurno mislite kako bi uvođenje više sirove hrane u svakodnevnu prehranu bio veliki problem. Mi smo ovdje da vas u to razuvjerimo te ponudimo ideje i sredstva za zdrave navike!

 

Sve potrebno za pripremu sirove hrane, koja će vas opskrbiti dovoljnom količinom enzima, možete pronaći u Enziti.

I zato kažemo, enzimi su prijatelji vašega organizma, a Enzita je prijatelj enzima.

Za zdravlje i dobar osjećaj,
Ivan Krkalo

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica