Trenutno pregledavate Tart od jabuka

Tart od jabuka

image_pdfimage_print
Neodoljivi tart od jabuka jednostavan je za izradu. Klasični tart punjen je s kremom od vanilije, ali ova varijanta je još jednostavnija i ukusnija. Jesen je pravo vrijeme za deserte od sočnih jabuka!
 
Za tijesto potrebno vam je:
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica šećer
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja
 
Za punjenje:
  • 500 g kiselih jabuka
  • 2 žlice šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice džem od marelica (po želji)
  • 2 žlice sok od limuna
 
Upute:
Tijesto
1. Brzo pripremite prhko tijesto od gore navedenih sastojaka pomoću bamix® SliceSy®. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i spremite na hladno mjesto najmanje 30 minuta.
 
Za voćno punjenje:
1. Jabuke ogulite i narežite na četvrtine i izvadite im jezgru. Zatim izrežite jabuku na kriške pomoću bamix® SliceSy® i diska br. 5. Kriške jabuke poškropite s malo limunova soka da ne promjene boju.
2. Kalup za tortu premažite tankim slojem ulja i pospite s malo brašna. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Izvadite tijesto iz hladnjaka i posipajte ga s malo brašna razvaljajte u okrugli oblik veličine kalupa za tortu. Od tijesta ostavite malo viši obruč. Ovim tijestom obložite kalup za tortu.
3. Odozgo vrlo gusto slažite jabuke, u obliku lepeze.
4. Bamix® pjenjačom pomiješajte žumanjak s malo mlijeka i tom smjesom premažite kriške jabuke četkom za tijesto.
5. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite 40 do 45 minuta na srednjoj rešetki koristeći gornju i donju toplinu. Sada tart od jabuka pospite šećerom i nasjeckanim orasima po želji.
 
Tip: Tart od jabuka se može namazati i pekmezom od marelica 10 minuta prije kraja pečenja. Da biste to učinili, bamix® pjenjačom razmutite marmeladu od marelica s malo vode dok ne postane glatka, a zatim njome premažite cijeli kolač i dovršite pečenje.
×
×

Košarica