Trenutno pregledavate Keksi s maslacem koji se tope u ustima

Keksi s maslacem koji se tope u ustima

image_pdfimage_print
Keksi s maslacem klasik su za blagdansko vrijeme, lako se spremaju i potrebno vam je svega par sastojaka. Tope se u ustima, sočni su i mekani i miriše na djetinjstvo.
Sastojci:
  • 110 g maslaca, omekšalog
  • 1 veliko jaje
  • 100 g smeđeg šećera
  • 60 g višenamjenskog brašna
  • 60 g integralnog pšeničnog brašna
Upute:
  1. Zagrijte pećnicu na 190°C.
  2. Stavite maslac, jaje i šećer u posudu Vitamix navedenim redoslijedom i pričvrstite poklopac. Odaberite brzinu 1. Uključite stroj i polako povećavajte do najveće brzine.
  3. Miksajte 15 sekundi dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
  4. Uklonite poklopac i dodajte brašno u posudu.
  5. Odaberite brzinu 6.
  6. Uključite i isključite stroj brzo da pulsira 12 do 15 puta, koristeći potisnik za utiskivanje sastojaka u oštrice.
  7. Izvadite tijesto iz posude, zamotajte u plastičnu foliju i ohladite 1 sat.
  8. Izvadite iz hladnjaka i prerežite tijesto na dva dijela. Svaki dio pospite brašnom i razvaljajte do debljine 2,5 cm.
  9. Izrežite kolačiće kalupom za kolače od 4 cm i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  10. Pecite 8 do 10 minuta, dok se kolačići ne stvrdnu, ali ne porumene.
Recept preuzet s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica