Trenutno pregledavate Kad nemaš vremena, a jede ti se fino ili Gulaš od leće

    Kad nemaš vremena, a jede ti se fino ili Gulaš od leće

    image_pdfimage_print

    Gulaš od leće jelo je otkriveno prije nekoliko godina. Kuham ga kad nemam puno vremena, a želim fino pojesti i dugo biti sita. Gulaš se, znano je, kuha poprilično dugo, ali ne morate nad njim bdjeti. Lovorov list je ono što ga čini posebnim i daje mu pravo da se zove gulašem. Ako mu dodate malo žganaca, obrok je to koji vas može dugo držati sitima. Jedina mi je želja skuhati ga na otvorenoj vatri u kotliću. Vjerujem da bi tada bio ono nešto! 😀

    GULAŠ OD LEĆE
    300 g zelene leće
    2 mlada luka
    3 srednje mrkve
    2 svježa peršina (list i korijen)
    Lovorov list
    500 ml povrtnog temeljca
    3 l vode
    Ulje
    Sol
    Papar
    Vlasac po želji (za posipanje)
    Mljevena paprika

    1. U lonac dodajte ulje da prekrije dno. Narežite mladi luk i lagano ga izdimstajte na srednjoj vatri. Isperite leću i dodajte je luku uz lagano miješanje.
    2. Dodajte mrkvu i peršin narezane na kolutiće. Podlijte sve s malo temeljca. Blago dimstajte 3-4 minute. Dodajte papriku po želji. Promiješajte.
    3. Dodajte lovorov list te ostatak temeljca. Dodajte vodu i  ostavite sva da zakuha.
    4. Dodajte sol i papar i smanjite temperaturu na nisku. Poklopite poklopcem i ostavite da se lagano krčka oko 1 sat.

    Napomena: Gulaš možete krčkati koliko želite, tj. koliko vam se ne žuri. Ako želite, možete ga poslužiti s kuhanim žgancima, a ako vam se baš igra, možete skuhane žgance još blago zapeći u pećnici s nešto ulja ili maslaca. U kombinaciji s ovim gulašem, žganci su odlični.

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica